Op het moment heb ik weinig schrijf inspiratie, dat komt natuurlijk door alle toestanden die er op dit moment spelen in de wereld. Zo verdrietig en angstig is het wat er nu gebeurd in Oekraïne. Al het andere is minder belangrijk geworden en door het schrijven van luchtige verhaaltjes over hoeveel zin ik heb om weer naar Spanje te gaan of hoe ik bepaalde wensen heb om ons tweede huis mooier te maken voelen zo onbelangrijk en zijn echt alleen maar luxe zaken en voelen heel ongepast om nu over te schrijven.

Maar de andere kant is, dat het ook kan helpen om juist in deze tijd wat afleiding te zoeken van al het slechte nieuws omdat je er zo verdrietig van wordt en je zoveel onmacht voelt, hoe kunnen wij helpen, wat moeten wij doen? Het is zo ver weg maar ook zo dichtbij. Ik kan op dit moment alleen maar geld storten op stichting vluchteling en op het Rode kruis rekeningnummer en hopen dat mijn geld goed terecht komt.

Hier in Nederland zijn er ook genoeg mensen die bang worden of zelfs depressief raken omdat ze zoveel prikkels binnen krijgen en zich afvragen of dit ook ons land in gevaar brengt, elke nieuwszender heeft het er natuurlijk over en dat moet ook want je moet weten wat er allemaal gebeurd.

We mogen onze ogen en oren zeker niet sluiten maar het kan mensen ook helpen om zo nu en dan afleiding te zoeken door zelf iets op te schrijven of iets te lezen over iets totaal onbelangrijks om zo toch te blijven dromen over betere tijden of toekomst plannen te hebben om zo een doel te hebben want zonder mooie perspectieven kunnen mensen niet.

Daarom heb ik besloten om toch af en toe weer een luchtig verhaaltje te plaatsen omdat ik vaak hoor dat mensen zo genieten van mijn blog en ik natuurlijk ook zelf altijd veel plezier eraan beleef door het te schrijven.

Op dit moment is het 5 maanden geleden dat ik in Spanje was en nadien geen enkele vrije dag heb gehad van mijn werk, daarom kijk ik er echt naar uit om binnenkort op ons terras in Spanje aan een wijntje te zitten, dat duurt gelukkig niet zolang meer en dat wijntje zal mij ook goed gaan smaken na 2 maanden geen alcohol gedronken te hebben.

Er zal wel een grote hoeveelheid onkruid op ons te wachten staan, maar gek genoeg kijk ik daar ook naar uit, met name natuurlijk om lekker de hele dag buiten bezig te zijn. Ik merk namelijk aan mezelf dat ik altijd meer energie krijg als ik de hele dag lichamelijk werk doe, meer dan dat ik de hele dag op mijn krent achter de computer zit. We gaan gelukkig dit keer anderhalve week dus we kunnen wel wat werk verzetten. Ik zal jullie weer meenemen in mijn verhalen.

Dit jaar zit er veel familie in het huis en is er weinig plek voor mensen die het huis willen huren. Wij zijn beslist geen mensen die dit huis gekocht hebben voor de verhuur, het is geen zakelijk object en zeker niet als belegging gekocht. We hebben dit huis juist gekocht om zelf en onze familie te laten genieten van dit speciale plekje. Omdat het zo’n ontspannend plekje is gunnen we ook af en toe andere mensen de mogelijkheid om het te huren en van het geld wat we eraan overhouden, na aftrek van de platformkosten en de belasting en ander lasten, steken we dat geld weer terug in het huis om het te onderhouden en te verbeteren en zo wordt het steeds mooier!