Maar goed dat we zoveel mooie keien op ons land hebben liggen, deze keien afkomstig van de berg Pedrosso worden voor de randen in de tuin gebruikt maar ook om muurtjes mee te metselen.

Toen we vorig jaar een waterlek hadden moesten we een muurtje stuk boren en op zoek gaan naar het lek onder de grond. Na een paar dagen hadden we het gevonden maar wat een puinhoop hadden we ervan gemaakt. Tijdelijk werd dat gat afgedekt en nu in het najaar is er eindelijk weer een fatsoenlijk muurtje voor in de plaats gekomen.

Het najaar en de winter zijn goede klustijden, het zwembad is nu ook afgedekt en uiteraard zijn ook alle meubels voor de winter naar binnen gezet. Ons huis gaat in winterslaap.

Maar ook heeft deze tijd van het jaar zijn charme, voor familie is er altijd een plekje in ons huis deze tijd want we verhuren het niet tussen november en april. Wij vinden het heerlijk om knus voor de openhaard te zitten in de avonden en overdag lekker buiten bezig zijn.

Mijn vader hoorde ik al zeggen: Het is een goede tijd om het gereedschap te gaan ordenen, nou dat klinkt goed. Doe je best pap straks.

De extra leuningen zijn ook geplaatst nu dus geen probleem om de trapjes goed op te komen.