Twee jaar geleden ontstond mijn idee om van de oude kippen/geitenschuurtjes een nieuw buitenplekje te maken. Zo’n projectje kan nooit in 1x afgemaakt worden, elke keer als we weer wat geld gespaard hadden kon er weer wat gedaan worden. Nu zal je denken kost dat zoveel geld dan. Ja dat is zo kan ik je vertellen. Allereerst moet er gesloopt worden, we besloten wel om de authentieke kalkoven te laten staan maar de rest kon weg. Daarna moest het puingeruimd worden.

Het onkruid moest weg en vervolgens moest de grond wat vlakker gemaakt worden, omdat de grond afloopt bij ons moet er ook een stenen rand gemaakt worden om er voor te zorgen dat het beton wat er gegoten wordt niet weg loopt. Naast de stenen rand werd zahora gestort. Mega veel beton is er gestort om een vlakke stevige ondergrond te hebben. Maar liefst 100m2 terras is er ontstaan, ontstaan uit iets waar we eerst niks mee deden.

Nadat het beton gestort was moest er nog een muurtje op hoogte gemetseld worden rechts naast de kalkoven omdat we daar een overkapping wilden. Daarna werden de dikke houten palen voor de overkapping neergezet en het riet als dak bedekking erop gelegd. Tenslotte werd er nog een bankje gemetseld.

Ik ben super blij met het resultaat. Nu voor de winter is het dak tijdelijk afgedekt met zeil en van de zomer kan ik het lekker gaan inrichten. Dus voor het uiteindelijke resultaat moeten jullie ( en ik) nog even geduld hebben.

Maar dan hebben we nog de linker kant van de steenoven, daar heb ik ook een leuk idee voor, ik wil dat daar een keukenblokje komt met barretje. Zo blijven de radertjes in mijn hoofd bezig en blijf ik flink doorwerken omdat projectje ook weer te kunnen betalen.