Ons huis ligt op 700 meter hoogte, onderaan de berg Pedroso die 1015 meer hoog is. Ik moet zeggen je hebt het niet door dat ons huis zo hoog ligt, vanaf Malaga stad gaat de snelweg glooiend omhoog de provincie in. Toen we een huis gingen zoeken jaren geleden was een eis van mij dat ons toekomstige huis makkelijk te bereiken zou zijn. Gelukkig hebben we dat gevonden, geen enge bergweggetjes om bij ons te komen.

Het verschil met een huis aan de kust is wel dat het bij ons in de winter vrij fris is s’nachts. De dag temperatuur haalt de 20 graden nog wel maar de nachten zijn rond de 5 graden een behoorlijk verschil dus. Daarom is het moeilijk om de prachtige bouganville hier te laten groeien en moeten we altijd kiezen voor winterharde planten die ook nog eens goed tegen de zon kunnen.

Maar wanneer we een huis aan de kust hadden gehad waren we niet zo blij geweest als hier. We houden niet zo van het toeristische maar meer van de natuur en de stilte en het is ook zo heerlijk om geen huizen om je heen te zien maar alleen maar bomen en als je naar de winkel of een restaurant gaat alleen Spaans sprekende mensen om je heen te hebben. Zo hebben wij echt het gevoel in het pure Spanje te zitten.