Nadat Ramon weg was kwamen de volgende gasten alweer aan op de Hacienda. De Nederlandse buren van mijn ouders waar ze bevriend mee zijn geraakt hadden een weekje B&B geboekt.

Best spannend want een vriendschap waar je elkaar af en toe eens ziet bij een etentje of een kopje koffie is heel anders dan een week lang op elkaars lip zitten.

Maar het ging heel goed en ze vertelden dat het een super week was geworden, het klikte enorm, ze zijn echt de zelfde bezige types. Ondanks dat ze betalende gasten zijn liep de buurman de hele dag over het land en was dan met de tuin bezig, hij heeft tevens het hele watersysteem opnieuw aangelegd. Mijn vader had diverse lampjes opgehangen en spotjes in het muurtje geboord en de buurman was dan bezig met de lampjes waar mijn vader niet bij kon. De wasmachine bleek ineens kapot en deze werd ook gemaakt door de handige buurman. Geen stilzitter dus, hij vond het heerlijk om iets voor ons te doen en genoot er zelf ook van.

De dames konden het ook goed met elkaar vinden en er werd wat afgekletst maar ondertussen is het huis ook helemaal gesopt en aan kant.

Ontspanning en inspanning werden afgewisseld. Ze hebben veel leuke dingen gedaan, een hotelletje voor een nacht in Córdoba gepakt en ze zijn daar naar een flamenco show geweest.

Tevens zijn ze met elkaar een dagje naar Torremolinos geweest en hebben over de boulevard geslenterd want dat wilden de buren ook wel eens meemaken. La Paloma en Meijas werden ook bezocht maar er werd vooral lekker thuis gegeten en thuis genoten van het fijne plekje onder de Spaanse zon.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, na 5 weken zat de vakantie er voor mijn ouders weer op. Maar ze hebben na thuiskomst direct alweer voor 2 weken geboekt in december, heerlijk dat ze zo genoten hebben en straks weer gaan genieten. Dan zijn er hoop ik wat vorderingen met het metselwerk gemaakt bij mijn nieuwe buitenplekje.