Dames gaan jullie maar lekker boodschappen doen en shoppen dan blijf ik wel thuis zei mijn vader en hij was blij even van dat gekakel af te zijn en lekker in zijn eentje te genieten van de rust op de hacienda.

Een bezoekje aan de chinees vinden mams en ik altijd leuk, je vindt er altijd wel wat van onzin, een soort action dus. Je hebt een kleding filiaal en een prullaria filiaal, mega groot beide. Ik heb veel leuke kussentjes gekocht voor mijn nieuwe buitenplekje en mijn moeder alvast spulletjes voor het feest weekend in oktober, dan vieren mijn ouders hun verjaardag namelijk.

Tevens hebben we boodschapjes voor de hele week in huis gehaald want we wilden ook een aantal keer thuis gaan eten.

We zijn ook nog naar het tuincentrum geweest om een aantal oleanders erbij te kopen, ik zag ook mini cipressen staan dus daar heb ik er ook een aantal van aangeschaft. Mijn vader had de taak van mij gekregen om lege waterflessen door te knippen want als je de jonge plantjes net geplant hebt moeten ze beschermd worden aan de onderkant tegen het geknabbel van de konijnen, zo’n afgeknipte plastic fles is daar prima voor geschikt.

Mijn moeder zat deze week helemaal in haar moeder rol om mij te verwennen, ze wilde me alles uit handen nemen. Ik was weer even kind. Er werd lekker voor me gekookt. Wat een genot om buiten op ons te terras te eten samen en dat terwijl het bijna oktober is.

We zijn ook nog in die week naar de Ikea geweest met z’n 3, mijn vader had zijn zinnen gezet op nieuwe buitenlampjes en ik heb een mooie schilderij lijst gekocht voor de reliëf landkaart van Malaga die we cadeau hadden gekregen van onze Nederlandse buren toen ze van de zomer 2 weken ons huis gehuurd hadden. Zo aardig als mensen cadeautjes geven en wat staat het mooi, net alsof het daar altijd al gehangen heeft.

Bij de Jysk wat naast de Ikea ligt had ik nog wat kleine spulletjes gekocht en bij de mooie goed gesorteerde Maisons du monde wat daar weer naast ligt heb ik een prachtig kleed gekregen van mijn ouders, alvast voor mijn buitenplekje.

Ondanks de heerlijke thuis maaltijdjes van mijn moeder zijn we ook nog wel uiteten geweest af en toe, we hadden geluncht bij de goede keuken van Casa Juani in Iznajar, een menu del dia voor slechts € 9 pp. We zaten als echte Spanjaarden lekker koel binnen met uitzicht op het lege meer.

Echt niet normaal hoe laag deze staat, volgens mij heb ik het in al die jaren nog nooit zo laag gezien op sommige stukken zie je gewoon de bodem. Best zorgwekkend, wetende dat Sevilla hier hun drinkwater vandaan haalt. Er moet wel wat bij gaan vallen want anders ontstaan er problemen vrees ik.