Het was een tijd geleden dat ik echt alleen was op de hacienda met mijn pappie en mammie. Het deed ons denken aan het moment dat we net de hacienda gekocht hadden en Lesley na een week alweer naar huis moest voor zijn werk en ik nog 3 weken alleen met mijn ouders daar bleef, mijn ouders hebben het er nog vaak over dat ze dat toen zo leuk vonden, hun kind voor hun alleen te hebben en nu was het weer zover. Lesley komt pas 2 oktober dus ik ben een weekje alleen met mijn ouders.

We hadden geen plannen gemaakt en er waren geen lijstjes om af te werken, viva la vida !

Ik had stiekem toch wel een lijstje maar dan voor Paco. Ik ben namelijk een nieuw projectje gestart. Achter op ons land hadden we oude kippen en geiten schuurtjes, deze stonden half op instorten en dat werd een beetje gevaarlijk. Je kent kinderen, als zij iets zien waar ze een hut in kunnen maken en in kunnen rondstruinen doen ze dat.

Ik had deze schuurtjes van de zomer al laten afbreken, behalve de authentieke kalkoven, daar had ik plannen mee en deze is ook te speciaal om te slopen, hij is waarschijnlijk meer dan 100 jaar geleden gebouwd namelijk.

Het puin is geruimd en omdat het land daar achter behoorlijk afloopt heb ik wel een oud muurtje laten staan om de grond zo tegen te houden.

Wat een ruimte ineens zeg. Bovenop de kalkoven, (waar ik een pizzaoven van wil laten maken) zit een gat en daar komt de rook uit als hij aan is dus daar hebben we een hekje voor laten maken, voor de veiligheid.

Omdat er nog een een aflopend stukje was aan de voorkant heb ik daar een natuurlijke muur laten maken van grote rotsblokken die op ons land te vinden waren.

Toen bewapening en daar werd een dikke laag beton op gestort door een grote beton wagen, maar liefst 150m2 is het terras groot.

Daarna een handmatige laag omdat je natuurlijk wil dat het wat afloopt zodat er geen regen op blijft staan.

De vorige keer dat we hier waren hebben we zelf ook nog stenen gezocht samen met Rinus en Catrien om nog een randje te maken aan de ene kant zodat het er daar ook netjes uit gaat zien, omdat het daar nog wat meer afloopt, op dat tweede laagje planten we dan oleanders.

Aan de andere kant waar ook de olijfbomen staan achter het zwembad, hebben we het onkruid weggehaald en daar zahorra laten storten, dat is fijn steenzand uit de steengroeve, dat houd hopelijk het onkruid wat tegen.

Mijn idee begint al vorm te krijgen. We willen namelijk van dit nieuwe plekje een gedeeltelijk overdekt buitenterras gaan maken. Als het huis de maximale bezetting heeft is het namelijk fijn als je je kan terug trekken op een rustige plek en daar wat kan lezen, maar ook gezellig een wijntje kan drinken met elkaar, er zijn een tal van nieuwe mogelijkheden.

Dit alles was afgelopen juli al allemaal gedaan en ik had dat niet tegen mijn ouders verteld omdat ik ze wilde verrassen met mijn nieuwe projectje. Hun verbazing was dan ook groot toen ze aankwamen en al die veranderingen zagen.

Paco zijn lijstje bestond dus nu uit het verder gaan met mijn plannen. Ik gaf Paco nieuwe instructies en hij ging aan de slag. Misschien had ik nog wel wat willen wachten met de volgende stappen maar Paco had aangegeven aan het einde van dit jaar te stoppen met bouwklussen en aangezien het fijn werken is met hem en hij precies begrijpt wat ik bedoel en ook meedenkt en ook belangrijk, goed Engels spreekt wilde ik hem dit nog laten doen. Zonder shovel kan je ook niet voor de volgende stap en laat hij daar nu net een expert in zijn. Paco ging als ervaren chauffeur in zijn karretje zitten en nieuwe stenen zoeken want de volgende stap is om de muur verder op hoogte te brengen.

Dat bleek een onderschatte, lastige klus te zijn. Maar het is gelukt.

Ik ga nu bedenken samen met mijn ouders vanaf mijn ligbedje aan het zwembad wat de volgende stap moet worden.