De weg naar Cadiz toe vanaf Tarifa is niet geweldig vind ik en dat om zo’n grote stad te bereiken. Het verbaasde me want ik ervaar het wegennet verder in Spanje als zeer goed.

Mijn doel is om alle grote steden van de provinciën van Andalusië te bezoeken. Ik heb ze nu bijna allemaal gehad.

Ik was benieuwd naar Cadiz, de haven stad van Andalusië aan de Zuid-Westkust. Het ligt op de punt van een smalle landtong en aan 3 zijden is er water, een brug verbind de stad met het vaste land. Cadiz wordt ook wel het Little Havana van Europa genoemd.

De gekleurde panden aan de Atlantische zee zien er gezellig uit. In de sfeervolle historische binnenstad vind je een hele grote indrukwekkende kathedraal, verder zie je vestingswerken, er zijn knusse smalle straatjes, gezellige pleintjes, een zeepromenade en een strandje, genoeg te ontdekken dus. De highlights liggen allemaal op loopafstand.

We hadden een charmant hotel geboekt met een prachtige inrichting namelijk Hotel Argantonio, iets duurder dan dat ik normaal boek maar ik wilde graag in het centrum een slaapplek hebben en dan moet je wat meer in de buidel tasten. Het hotel was gelegen in een mooi groot pand, maar de kamer was niet echt heel erg groot, incl parkeerplek waren we €130 euro kwijt, een groot verschil met een dag ervoor in Tarifa waar we maar €60 betaalde. Maar toen we de deur uitstapten bij ons hotel waren we wel gelijk in het centrum en konden we goed alle mooie pleintjes en leuke winkeltjes en andere bezienswaardigheden bezoeken. Ik denk dat er voor deze prijs wel andere hotels te vinden zijn met een grotere kamer, maar ontevreden was ik zeker niet.

De kathedraal is zo groot dat het moeilijk is om er een goede foto van te maken, maar het is een plaatje om te zien, Maarliefst 116 jaar (van 1722 tot 1838) heeft de bouw geduurd en daarom zie je verschillende stijlen, barokke, rococo en neoclassicistisch.

Er zijn allemaal restaurantjes rondom de plaza waar je onder het genot van een drankje van een afstandje het prachtige gebouw goed in je kan opnemen.

Het kroegje La Barrica wat wij kozen lag op een hoekje en zo grappig deze heeft de zelfde tegels op de vloer als de tegels in de slaapkamer van mijn ouders boven in onze hacienda. Goede smaak hebben ze! Tevens op de zelfde plaza ligt de kerk Iglesa de Santiago Apóstol uit de 16e eeuw.

Er vlakbij liggen de markthallen Mercado Central Cádiz daar waar de lokale mensen hun eten halen, altijd leuk om te zien en daarna zijn we door gelopen door de smalle straatjes naar het strand Playa La Caleta. Niet om te zonnen maar gewoon om te kijken hoe het er daar uit ziet. De stranden zijn hier wel met mooi geel zand in tegenstelling tot vele andere stranden in Zuid Spanje.

Het strand ligt tussen de twee vestingwerken direct aan de rand van het oude centrum een voormalige badhuis staat nog op het strand, wat nu als archeologisch onderwatercentrum dienst doet.

Nadat we het strand bezocht hadden keerden we weer terug naar ons hotel om ons s’avonds weer op te maken voor het diner. We hadden gelezen dat je beslist moet gaan kijken bij Casa Manteca, we konden het echter niet direct vinden dus we belanden bij Bar La Tabernita. Een super populaire bar met oude wijnvaten als tafel, met hoge krukken eromheen en midden in de restaurant buurt van Cadiz. Er stonden mensen in de rij te wachten om een tafeltje te bemachtigen en wij hadden geluk dat we er om 20.15 al waren en het restaurant pas om half 9 open ging.

Achteraf bleek ons gezochte restaurantje om de hoek te liggen en toen we er langs liepen zagen we dat het er inderdaad leuk uit zag.

De volgende dag nog even een foto gemaakt bij het centrale plein met het stadhuis wat dichtbij ons hotel ligt.

Ik vind Cadiz een leuke stad en niet toeristisch, tenminste niet in september. Iedere stad van Andalusië heeft zijn eigen charme. Het lijkt op elkaar maar toch weer niet.

Na het lekkere ontbijt bij El Cafe de Ana reden we binnendoor terug naar ons huis en dat was echt een perfecte weg en eigenlijk helemaal niet zolang maar 2.42 min, dus prima te doen zeker als je er een nachtje bij boekt in de stad.