Eind september buiten ontbijten ja dat kan in Spanje, ik wordt er helemaal vrolijk van en herinnerde me zo goed waarom we toentertijd besloten een huis in Zuid Spanje te kopen, een grote factor was het weer.

In de winter is het aan de kust wel beter dan bij ons in het binnenland maar zelfs in het hart van Andalusië is het in het najaar ook nog zo lekker hoor en nu ik dit leuke stadje Estepona ontdekt hebt weet ik zeker dat ik er in de winter, als het bij ons wat kouder is, samen met Lesley ook nog een keertje naar toe wil gaan.

Behalve de mooie verzorgde straatjes die Estepona rijk is vind je hier ook veel Street Art.

Veel bloemen, zeker nabij het orchidee museum (waar we ook even een bezoekje aan gebracht hadden) maar ook andere bijzondere werken, neem nou die van de visser een kunstwerk verspreid over meerdere gebouwen, wat bijzonder.

Van te voren hadden we eigenlijk een rivierwandeling bij Benahavis bedacht maar vanwege de recente bosbranden besloten we dit over te slaan en daarvoor in de plaats een boottocht te boeken en zo gezegd zo gedaan we liepen over de boulevard naar de haven.

Een prachtig zeilschip lag klaar voor ons om te vertrekken.

Slechts 2 andere mensen voeren mee, ook toevallig Nederlanders. Heerlijk relaxen op het dek in het zonnetje met een zalig zeebriesje.

Een heerlijke tocht van 2 uur en we werden verwent met een glaasje cava maar de echte bonus was natuurlijk dat we dolfijnen zagen zwemmen naast de boot.

Daar wordt ik nu echt onwijs blij van als je deze prachtige dieren zo vlakbij ziet zwemmen en het net lijkt alsof ze je willen gedag zeggen. Voor een goede foto ben je vaak te laat maar we hebben wel een paar kiekjes kunnen maken.

We kregen ook nog een spontane foto van ons opgestuurd van onze medepassagiers. Ze wilden tevens een kaartje van ons huis omdat ze graag met de hele familie een keer terug willen naar Andalusië en ons huis hun daar perfect geschikt voor leek.

Na deze geweldige trip gingen we lunchen bij een andere leuke strandtent: Chiringuito Paco en daarna zat ons Estepona avontuur er weer op en reden we naar Tarifa.