Na een nachtje slapen op de hacienda vertrokken Chey en ik alweer. Het was namelijk eerst niet de bedoeling om nu al naar Spanje te gaan, in mijn planning stond een paar dagen later maar vanwege de nieuwe baan van Chey besloten we samen nog een mini vakantie te houden in Andalusië.

Jan en Vicky hadden de reis van mijn ouders cadeau gekregen voor hun recente huwelijk dus nu bleven ze heerlijk samen met mijn ouders op onze hacienda. Mijn moeder had allemaal leuke plannen om de omgeving en leuke restaurantjes te laten zien aan haar broer en schoonzus en wij wilden hun qualtytime niet verstoren dus daarom vertrokken Chey en ik al vroeg richting de kust.

Op FB zie ik regelmatig een mooie foto van restaurant Yucas in Benalmadena voorbij komen.

Ik was benieuwd of het er in het echt ook zo leuk uit zag als op de plaatjes en ja het lag inderdaad prachtig, zie de hier hierboven eigen gemaakte foto. We konden makkelijk voor de deur gratis parkeren en we kregen een mooi tafeltje met uitzicht op zee en daar begonnen we de dag met een lekkere brunch.

Echt aan te raden deze plek, heel knus, voor de lunch of diner kun je een plateau lager terecht en dat zag er helemaal geweldig uit, dus we gaan hier zeker nog eens terug komen.

Met volle buikjes reden we naar Estepona, ik was nooit verder gekomen in dit deel van Andalusië dan Marbella. Ik had het altijd al op mijn wensen lijstje staan om eens verder te rijden maar dat kwam er nooit van, nu was het het juiste moment daarvoor.

We parkeerden onze auto in Estepona op een grote buiten parkeerplaats voor slechts €1 per dag. Slechts 500 meter lopen van ons appartement. We werden gelijk gegrepen door de prachtige straatjes, zo verzorgd met al die plantjes en bloementjes voor de huisjes.

We hadden een mooie overnachtingsplek in de hartje van het oude centrum van het stadje geboekt bij apartamentos turísticos casa de la Borrega. Om de hoek allemaal leuke restaurantjes en slechts 200 meter van zee.

We namen onze badkleding mee en liepen naar het strand. Eerst maar even lunchen bij een leuke strandtent: Chiringuito El Madero.

Toen we daar lekker aan het smikkelen waren kwam er iemand langs die allemaal mooie kleden verkocht, voor slechts €15 kochten we een prachtig strandplaid.

Na de lunch spreiden we hem uit op het zand en zonnen maar, af en toe een duik in de zee en onze mini vakantie was echt perfect van start gegaan zo de eerste dag.

Na onze strandmiddag douchen in ons appartement en daarna op zoek naar een leuk restaurant, ver hoefde we daar niet voor te lopen, slechts op 2 min van ons appartement lag restaurant MaduBar waar we een lekker visje bestelde. Ik had een gezellige dag gehad, leuk hoor zo samen met mijn dochter op pad!