Tags

,

Waar ligt jullie huis dan precies in Spanje wordt me vaak gevraagd. Ik begin dan vaak met het antwoord; In het zuiden van Spanje. Ik kijk dan even hoe mensen reageren om te bepalen of ze meer info willen of dat dat voldoende zegt voor ze.

Als ik merk dat ze nog meer willen weten vertel ik nabij Malaga. Als ze door blijven vragen zeg ik we vliegen op Malaga vliegveld en daar vandaan omhoog 65 km het binnenland in. Voor de echt geïnteresseerde wordt ik nog specifieker en zeg ik dat het nabij Antequera is want als ik het piep kleine dorpje Villanueva de Tapia opnoem waar we zitten weten ze het toch meestal niet.

Mensen die de buurt kennen weten het prachtige blauwe meer van Iznajar wel te vinden en dan zeg ik ja daar echt heel dichtbij zo’n 15 km.

Toen we op huizenjacht gingen waren voor mij een paar dingen belangrijk waar het huis aan moest voldoen.

A. Binnen een uur van het vliegveld

B. Rustig gelegen in de natuur, beslist niet in de toeristen zone

C. Makkelijk te bereiken, geen enge smalle bergweggetjes

D. Een zwembad

E. Een authentiek huis, geen modern vierkante blok.

D. Meer dan 10.000m2 grond

E. Minimaal 4 slaapkamers

Al onze wensen zijn uitgekomen toen we Hacienda la Suerte kochten.

Het ligt 50 minuten van het vliegveld, tussen de olijfboomgaarden, op maar 7 km van de A92 snelweg af, we hebben een heerlijk groot zwembad incl pierenbadje, een prachtige 100 jarige cortijo, er ligt maar liefst 22000 m2 grond omheen en er zijn 6 slaapkamers.

Mijn vriendin Lida had me jaren geleden zo enthousiast verteld over de schoonheid van Andalusië en daarom gingen we er voor het eerst in 2008 heen om het zelf te ontdekken en sindsdien zijn we verkocht aan deze regio.

Het is precies 10 jaar geleden dat we voor het eerst ons huidige huis op internet te koop zagen staan en gelukkig konden we een half jaar later ons de eigenaar noemen van dit prachtige pandje. Andalusië verveeld nog steeds niet en er valt nog steeds voor ons ook veel te ontdekken, hoewel we wel al heel veel gezien hebben.

Binnenkort ga ik 3 weken lang weer heen en ik ga zelfs met mijn dochter een paar dagen een mini vakantie houden bij een paar plekjes die ik nog niet eerder bezocht heb. Ik kijk er enorm naar uit om weer naar onze haciënda te gaan maar ook om nieuwe plekken te gaan ontdekken in Andalusië.