Er komt een hele andere ik bij me boven als ik in Spanje ben. Ik ben daar altijd buiten en zit bijna niet op internet, dat bevalt me prima. De dagen lijken langer te duren. Ik voel me goed in mijn vel bij de hacienda, het ontgiften van de internet stralen en het loslaten van de drukte van het werk duren altijd een paar dagen maar daarna voel ik me weer mezelf en dat bevalt goed. Hoewel ik best houd van de hectiek van de randstad en het surfen op internet, denk ik toch dat het buitenleven meer bij me past. Wanneer ik de hele week achter de computer gewerkt heb in Nederland heb ik bijna geen fut meer iets daarnaast te ondernemen. Terwijl ik in Spanje waar ik de hele dag in de tuin aan het werken ben of met klusjes bezig ben, s’avonds nog genoeg energie heb en nog steeds zin heb iets te doen.

Het lijkt me heerlijk om ooit regelmatig voor een langere tijd in Spanje te zijn, een moestuintje, kippen, geiten en wat aan rommelen in en rond het huis.

Waarom ga je er nu dan alvast niet wonen vraag je je dan misschien af. Nou zeg ik dan altijd, dat leven in Spanje moet wel ergens van betaald worden. Veel mensen denken vaak dat het ons allemaal komt aanwaaien. Maar net als iedereen moeten wij ook hard en veel werken om deze luxe te kunnen betalen. Iedereen besteed zijn geld op zijn eigen manier, iedereen heeft een eigen doel en maakt zijn eigen keuzes daarin. Onze keuze was een tweede huis te kopen van ons verdiende geld zodat we mooie momenten in Spanje beleven maar ook nog een leven met onze familie hier in Nederland hebben.

Een tweede huis hebben in Spanje geeft mij in ieder geval extra veel plezier in mijn leven. Ik beleef mijn bezoekjes aan Spanje heel intens en beleef het vaak een tweede keer door erover te bloggen en ik beleef ook veel pret aan het fantaseren over nieuwe projectjes.

Hacienda La Suerte geeft meer kleur aan mijn leven en ik ben blij dat we de hacienda kunnen delen met onze familie, vrienden en gasten. In september/oktober gaan we gezellig weer heen met (bijna) de hele familie, dat is een grote wens van mijn ouders, bij elkaar zijn om wederom mooie herinneringen te maken. Mijn ouders gaan dan hun 75 ste verjaardag vieren in Spanje, dat wordt vast een mooi feest. Ik tel de dagen af.