Tags

, ,

We hebben er in deze week een routine van gemaakt om een half uurtje voor en 2 uur na het ontbijt in de tuin te werken en na de lunch ook een uurtje ofzo, totdat we te warm werden en afkoeling nodig hadden.

We hadden stekjes ontdekt aan de yucca plant, laten we proberen ze te plaatsen in de tuin zeiden we tegen elkaar, het is wel te warm eigenlijk om iets te planten maar we zijn er immers nog 2 weken om ze iedere dag wat water te geven. Laten we hopen dat van de 10 stekjes minimaal de helft gaat aanslaan, dan zou ik super tevreden en blij zijn. We hebben ze voor het huis geplant, naast het huis en aan de zijkant van de studio. Elke dag moest er dus een yucca tour gedaan worden om ze van water te voorzien.

Er werd ook wat gesnoeid achter het huis en langs het pad naar de jeu de boules baan toe, zodat de amandel bomen ook weer wat lucht krijgen. We hebben geteld dat we 10 amandelbomen hebben. In het najaar moeten ze nog beter gesnoeid worden maar voor nu hebben we de dode takken weggehaald en de takken van de dennenbomen die er helemaal doorheen liepen.

Ik heb ook 10 nieuwe oleanders gekocht, dat is een mega sterke plant dus ik hoop dat deze ook gaan aanslaan, het is een risicootje met dit weer maar ik heb er vertrouwen in.

We hebben een leuk plekje ervoor bedacht vlakbij de kalkoven, de grond loopt daar wat af naar het hek toe en daarom hebben we een mooie oplossing bedacht dmv verschillende lagen te maken met een mooie stenen rand eromheen. Dat waren heel veel kruiwagens vol met stenen weer, een behoorlijk pittig klusje.

Helaas kan niet overal een oleander geplant worden want er ligt veel kalk wat uit de oven komt en daar groeit helemaal niks op. Daar zullen we later nog zahorra op doen en daarna wat stenen potten erop gaan zetten, Bij het hek heb ik bedacht dat we daar nog 2 bomen gaan plaatsen in het najaar.

Na onze activiteiten is er gelukkig nog genoeg tijd om lekker aan het zwembad te chillen. Relaxen met een voldaan gevoel.

Muziekje erbij en oogjes toe. Rond 9 uur s’avonds is het tijd om een leuk restaurant te gaan zoeken.

Er zijn genoeg leuke plekjes binnen 15 minuten te vinden in de buurt van ons huis. Maar thuis eten is zeker ook geen straf.