Tags

, , ,

Waar kunnen we jullie mee helpen vroegen onze vrienden die ook hun steentje wilde bijdragen.

Nou, ik heb een leuk idee, op ons land liggen natuurlijk heel veel mooie stenen die afkomstig zijn van de berg Pedroso, laten we die verzamelen en er een jeu de boules baan van maken, in Spanje heet dat Petanca maar wij kennen het natuurlijk gewoon onder de vertrouwde naam, jeu de boules. Uit mijn jeugd vakanties heb ik mooie herinneringen aan deze sport, lekker ontspannen/ noodgedwongen een leuk spelletje spelen, dat gevoel wilde ik hier ook creëren.

Ik had een mooi redelijk vlak plekje in mijn hoofd waar al wat zahorra (soort grind) ligt daar kon hij mooi komen. Heb je nagedacht over de maten vroegen onze vrienden. Mmh eigenlijk niet. Dan is google superhandig wat zijn eigenlijk de officiële maten van zo’n baan.

We zagen deze maten voorbij komen, 3 bij 13 of 4 bij 15. Eigenlijk had ik hem iets kleiner in mijn hoofd ik wilde hem net rechts naast de boom tegen de kant aan, maar doordat we toch een officiële maat wilden aanhouden besloten we het links aan de andere kant van de boom te doen, ook een prima plek, dus het werd 3 bij 13.

Met z’n vijfjes gingen we in de bloedhitte de stenen verzamelen. Best een pittig klusje maar zeg nou zelf, leuk hé ziet het eruit.

Natuurlijk hadden we gelijk een partijtje gespeeld. We moesten ons eerst nog wel even in de spelregels verdiepen maar het ging goed en gelachen hebben we en we werden steeds fanatieker.