Afgelopen vrijdag was er een echte wolkbreuk bij ons in de regio in Nederland. In no time stond er een flinke laag water in de tuin en borrelde het water in de wasbak in de keuken omhoog. Onze dochter zat op dat moment in de auto en vond het doodeng, er was geen hand voor ogen te zien en rijden was haast onmogelijk, de putten die leiden naar het riool konden het niet aan en alles stond blank in de straten. In Nederland komt dat gelukkig niet vaak voor. In Spanje heb ik het sinds we het huis hebben een paar keer mee gemaakt, ineens valt er zoveel water dat de droge grond het niet kan verwerken met het gevolg dat het water op de grond blijft liggen ipv dat het de grond inloopt.

Gelukkig loopt onze tuin wat af omdat het onderaan een berg ligt en hebben wij geen wateroverlast op ons terrein maar de toegangs weg daartegen die naar ons huis leidt, ligt net op het laagste punt en daar blijft het water dan wel staan.

Met het gevolg dat we dan niet met de auto van ons terrein af komen. Onze auto moest toen met een Four wheel drive door het water getrokken worden. Boodschappen moesten toen gehaald worden met de kruiwagen. Ik heb daarvan 1 ding geleerd, altijd zorgen dat je wat blikjes in huis hebt, een soort noodvoorraad, voldoende water, natuurlijk genoeg drank, voldoende zaklantaarns en dekens zodat je in ieder geval een paar dagen voort kan. Je weet maar nooit.