Tags

,

Toen ik van de week het bericht op het nieuws zag dat er een peuter van 2 jaar weggelopen was en gelukkig ook weer gevonden was kilometers verder moest ik denken aan mijn eigen verhaal. Toen ik 2 jaar was was ik ook behoorlijk avontuurlijk. Ik wilde namelijk naar oma en zonder dat mijn ouders het wisten was ik naar de busremise gelopen die vlakbij ons huis lag. Daar stonden de bussen klaar en zodra de buschauffeur kwam startte de rit. Ik was ingestapt en naast een oude mevrouw gaan zitten en begon lekker met haar te kletsen, toen de chauffeur instapte dacht hij natuurlijk dat ik bij die mevrouw hoorde, maar toen zij uitstapte en mij liet zitten vroeg de chauffeur of ze niet wat vergat en toen zei de vrouw pas dat ik niet bij haar hoorde. De buschauffeur had toen direct de politie ingeschakeld en voordat mijn moeder door had dat ik weg was, zij dacht dat ik gewoon voor de deur buiten aan het spelen was, werd ik door de politiewagen thuis gebracht. Waarom was je in die bus gestapt vroeg mijn moeder, nou ik wilde bij oma een kopje thee drinken had ik gezegd.

Dit was niet de enige keer dat eigenwijze Ira weg was gelopen, ik was nog een keer zoek en toen bleek dat ik met mijn vriendinnetje op weg was naar het strand, lopend langs de weg met mijn strandspullen onder mijn arm vonden ze ons.

Zelf kan ik vrijwel niks meer herinneren van die periode, mijn eerste echte herinnering gaat terug naar Spanje, toen ik 5 jaar oud was. Ik denk dat toen mijn passie voor Spanje ontstaan is. Ik kan nog goed herinneren dat we ezeltje gingen rijden, dat ik veel aan het zwemmen was in het zwembad bij het hotel, met zwembandjes en dat ik bij ober Ramon altijd mijn ijsje haalde. Het staat me ook nog steeds bij dat ik zo’n mooi jurkje gekregen had met van die roesjes. Een jaartje later toen ik een broertje kreeg die vernoemd werd naar de vriendelijke ober Ramon, wilde ik weer net zo’n jurkje hebben, mijn vader en ik zijn heel wat winkels afgelopen om zo’n look a like jurkje te vinden.

Mijn broer heeft dus een Spaanse naam en later toen ik mijn man ontmoette bleek zijn zus Elvira dus ook een Spaanse naam te hebben. Laat nou zijn eerste buitenlandse vakantie ook naar Spanje geweest te zijn en die vakantie kan hij zich ook nog goed herinneren, die had ook indruk gemaakt. Toeval of misschien wel voorbestemd dat wij een huis in Spanje zouden kopen!