Tags

, , , , , , ,

Ik woon mijn leven lang al in de nabijheid van het strand en de zee. Als kind al vele zandtaartjes gebakken. Maar echt de hele dag bakken in de zon op het strand hoeft van mij ook weer niet. Ik ben meer het type van wandelen op het strand of relaxt een drankje drinken en de ondergaande zon bekijken.

Vakanties gingen vroeger met mijn ouders naar de camping aan zee nabij Saint Tropez, heerlijk windsurfen of pedellen met de surfplank, veel snorkelen en lekker zwemmen. Maar natuurlijk ook vele beachparty’s bezoeken in mijn pubertijd.

Strand werd minder belangrijk toen ik mijn Amsterdamse man ontmoette. Vakanties werden liever bij het zwembad gevierd, niks aan vond hij het al dat zand tussen zijn tenen. All inclusieve vakanties bij 5 sterren resorts en een koffer vol boeken mee om aan het zwembad te lezen onder een parasol en de kinderen maar lekker spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes in het zwembad. Af en toe werden ze vermaakt door de animatie club, die waterspelletjes verzon. Lekker overzichtelijk vond mijn man dat. Soms moest ik het er echt doorheen drukken om een dagje strand te doen met elkaar. Het hielp ook niet mee dat hij een keer in een zee-egel getrapt is natuurlijk.

Zo langzamerhand heb ik het wel voor elkaar gekregen dat hij ook geniet van het strand. Regelmatig pakken we nu het fietsje en na slechts 4 km van het huis waar we nu wonen zitten we op het strand wat te drinken. Waar wij wonen zitten maar 4 strandtenten en dat is helemaal ideaal voor ons, nooit te druk maar lekker knus, bij alle 4 zit je gezellig. Bij 1 is vorig jaar zelfs het trouwfeest gevierd van onze zoon en schoondochter. Onze dochter is een groot fanaat van golfsurfen dus ook veel te vinden op het strand.

Dat ons tweede huis in Spanje niet vlakbij het strand ligt heeft er vooral mee te maken dat wij het te druk vinden aan de kust. Veel volk en de huizen zitten ook te dicht op elkaar en wij willen juist geen ander huis om ons heen zien maar lekker in de natuur zitten. Ik zeg altijd de drukte kan je opzoeken en de rust heb je. Als we naar het strand willen moeten we 50 minuten rijden, prima te doen.

Maar dichtbij ons huis zit wel een mooi blauw meertje met zelfs een strandje. Bij ons huis hebben we een lekker diep zwembad, maar om nu te zeggen dat mijn man vaak zwemt, echt niet, hij weet nu hoeveel werk het is om deze schoon te maken en te houden.