Dat ik ontzettend blij ben met ons tweede huis is voor iedereen wel duidelijk. Maar soms vliegt het grote grondbezit me een beetje aan omdat er best wel veel bij komt kijken.luchtfoto 2

Dat gevoel had ik met name het meest tijdens de afgelopen jaren in het hoogseizoen wanneer we het huis verhuren. Dat komt omdat ik graag wil dat de gasten heel erg genieten, net zoals wij dat zelf altijd doen. Ik probeer dan voor de gasten vanuit Nederland alles tot in de puntjes te regelen. De mensen om mij heen zeggen dan, het is een vakantiehuis die je verhuurd hoor, je bent geen reisbureau of een evenementenbureau. Tja ik moet toegeven ze hebben wel een beetje gelijk, ik ga soms wel heel ver voor onze gasten en dat allemaal op afstand.

Ik merk dat de gasten me van alles altijd vragen. Ik word voor de reis start met heel veel vragen bestookt maar ook vaak tijdens het verblijf word ik regelmatig gebeld, gemaild of geappt, soms met hele kleine vragen maar ook regelmatig met hele vreemde vragen. Natuurlijk mag iedereen vragen stellen maar soms kunnen ze ook best zelf dingen uitzoeken en oplossen.

Ik heb er ook last van als ik merk dat klanten soms voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Het maakt helemaal niet uit denk ik wel eens hoeveel geld je vraagt voor de verhuur ze willen een vijfsterren kwaliteit voor een klein prijsje. Nadenken over de prijs kwaliteit wordt meestal niet gedaan.

IMG_20200725_092320_resized_20200816_103704649Het is een groot huis waar je ook met veel mensen in kan, natuurlijk betaal je dan wat meer, maar deel het maar eens door het aantal personen dan zit je hier voor een prikkie denk ik wel eens.

Ik moet leren niet meer a la minuut te reageren, soms lossen problemen zich namelijk vanzelf op. Ik heb daarom een aantal keuzes gemaakt. Ik heb bijvoorbeeld besloten nog meer vragen op te nemen in de FAQ en stuur de gasten dat ruim van te voren toe. Ik heb tevens besloten dat ik het huis minder vaak wil verhuren want van verhuur komt vaak stress en ook regelmatig schade, soms klein soms groot want helaas gaat niet iedereen even netjes met jouw spulletjes om maar soms is het ook gewoon slijtage door gebruik maar het moet wel vervangen worden en dat kost allemaal geld, dus onderaan de streep houd je eigenlijk helemaal niet zoveel over van de verhuurprijs.

Ik heb gelukkig een paar mensen in Spanje waar ik echt op kan bouwen en daar ben ik heel blij mee want soms kan het beter ter plekke opgelost worden dan dat ik mijn best doe vanuit Nederland.

Zelf gaan we (maar) 4 a 5 x per jaar heen en dan genieten we ook intens maar we moeten dan wel altijd van alles doen en regelen, dus echt alleen rustig relaxen is het nooit.20210529_084450

Soms denk ik wel eens, moeten we het maar gaan verkopen en er iets kleins voor terug kopen in de zelfde omgeving? Maarja zo’n plek als dit krijg je nooit meer terug, het is zo uniek.

Het is als ik eerlijk ben ook wel een hele dure hobby om zo’n grote villa te hebben en er komt ook heel veel onderhouds werk bij met zoveel kamers en zoveel grond om je huis. Dan denk ik weer, als we nou een heel mooi bod krijgen misschien kunnen we het dan overwegen.

Maar hoe meer ik daar over nadacht hoe meer ik zeker weet dat ik het helemaal niet kwijt wil, ik ben echt van dit plekje gaan houden. We hebben het al bijna 10 jaar!

Zeg nou eerlijk wie heeft er nou zo’n geweldige plek als tweede huis, dat kunnen maar weinig mensen zeggen. Dus ik ben echt enorm dankbaar dat we hier zo van kunnen genieten en dat beetje kopzorg daar wordt je leven alleen maar spannend door. Dus wanneer nu iemand vraagt wil je het verkopen zeg ik dus wel overwogen NEE absoluut niet!20210602_215301