Ik kan er wel aan wennen, een paar uurtjes werken in de tuin, afkoelen in het zwembad, wat lezen, douchen en s’avonds een leuk restaurantje uitkiezen. Het voelt echt als vakantie ondanks het tuinieren en het verven. Thuis ga je natuurlijk lang niet zo vaak uiteten en heb je talloze verplichtingen. Hier kan alles, uiteten gaan is hier ook betaalbaar in Nederland schrik je je elke keer rot van de rekening.

Natuurlijk zijn er in Spanje ook prijsverschillen. Het restaurant wat het dichts bij ons huis ligt is La Paloma, zeker niet het duurst maar ook niet het goedkoopst.

Je zit er altijd zo leuk buiten, om half 9 nog steeds in het zonnetje en ze hebben er Aperol Spritz en heerlijke entrecotes, de keuken is Spaans/Italiaans.

Meijas is echt het goedkoopste. Als je daar een gin tonic besteld zit er bijna meer Gin in dan tonic.

Manolo is een echte favoriet, je zit er zo gezellig en het is altijd druk. De ensaladilla Rusa is echt het beste ooit daar.

We hebben er sinds vorig jaar een pareltje bij, we eten graag een 3 gangen verrassings menu bij het restaurant van B&B Cortijo La Haza, de Belgische kok kookt de sterren van de hemel, bourgondisch met een Spaanse twist.

We hadden ons erop verheugd om buiten te zitten in de prachtige tuin waar ze ook een schitterende infinity pool hebben.

Maar helaas net als de vorige keer dat we hier kwamen was het weer niet zo mooi en moesten we binnen eten en dat was beslist geen straf, want het is heel knus binnen. Volgende keer als we heen gaan is het volop zomer dus dan zal het wel goed komen.