Het dorpje waar ons huis onder valt heet Villanueva de Tapia. Ik weet dat er minimaal 50 dorpen in Spanje zijn die met Villanueva beginnen en ze liggen door heel Spanje verspreid, maar er zijn er zeker nog 4 vlakbij. Villanueva de Algaidas, Villanuea del Trabuco, Villanueva del Rosario en Villanueva de la Concepcion.

Villanueva kun je vrij vertalen als: Nieuw klein stadje, nou nieuw is het niet, maar klein is het wel wel, het heeft maar 1500 inwoners. Het dorp is zeer gunstig gelegen op het kruispunt van 3 provinciën (Malaga, Cordoba, Granada) en het ligt maar 7 km van de snelweg de A92 af die je naar de steden Malaga (65 km), Granada(75 km), Cordoba(135 km) en Sevilla (180Km) brengt.

Eindelijk zijn we een keertje in het centrum bij een restaurantje gaan eten, het is een typisch Spaans klein (niet toeristisch) rustig wit dorpje, niet echt spectaculair of een bezienswaardigheid ofzo. Maar eigenlijk is het wel een beetje schandalig dat we in die 9 jaar wel iets gedronken maar nooit iets gegeten hebben in ‘ons’ eigen dorpje. Vandaar we nu maar eens besloten het restaurant leven te gaan ontdekken.

Er stonden wat tafels aan de rand van de doorgaande weg opgesteld onder een prachtige luifel van zelf gemaakte borduurwerken van de dames van het dorp, ze zijn er een jaar mee bezig geweest vertelde de vriendelijke ober die blij was met wat klandizie in deze moeilijke tijden, wat zaten we verrassend leuk, het eten was ook gewoon prima. Toch maar eens vaker doen besloten we.

De berg Del Pedroso die boven de het gebied uitsteekt en van alle kanten te zien is, heeft een hoogte van 1025m. Er zijn diverse wandelingen te maken rond de berg, staat bij ons nog steeds op het lijstje om te doen, simpelweg omdat we te weinig tijd hebben als we er zijn en het ook vaak te warm is in de periode dat wij er verblijven, maar het staat zeker nog in de planning, dit najaar misschien wel.

Ons huis staat aan de voet van deze berg, de uitlopers van de Pedroso liggen op ons domein.

Wat een heerlijke kracht gaat er van die berg uit, wij vinden het indrukwekkend en elke keer weer kijken we met veel plezier naar de top en voelen we ons ineens heel klein en volledig opgenomen door de natuur. De berg is ook geliefd bij de buur geitjes en regelmatig hoor je hun belletjes rinkelen, zo rustgevend.

Ons huis is ook aardig groot en dat geeft veel vrijheid. Maar het geeft natuurlijk ook wel beperkingen. Je bent altijd aan het werk als je hier bent en je gaat altijd naar de zelfde plek op vakantie, maar mensen wat houd ik van deze Hacienda en wat kom ik hier graag.

Voor mij is vrijheid voelen heel belangrijk als ik op vakantie ben. Ik wil rust en ruimte ervaren en me helemaal onderdompelen in de schoonheid van de natuur, dit als tegenhanger van mijn leven in Nederland waar ik de hele dag binnen achter de computer zit.

Zo beleefd iedereen op een andere manier zijn vakantie en vrijheid. Sommige doen een rugzak op en trekken van hostel naar hostel en dat vinden zij de ultieme vrijheid. De ander wil zijn vakantie vieren in een klein tentje lekker primitief back to nature, de ander gaat ontspannend in een caravan zitten met voortent en weer een ander gaat er met de camper op uit en heeft zijn kleine huisje altijd bij zich. Sommige gaan in een hotel en hebben alleen de luxe slaapkamer tot hun beschikking en weer andere huren een appartement met of zonder eigen keuken of sommige worden blij van een week (of meer) een vakantiehuis huren of B&B boeken, lekker persoonlijk in iemand zijn mooie huis logeren.

Voor elk wat wils en budget. Wij zijn super tevreden met onze keuze voor ons vakantiehuis. Maar ik moet toegeven het kost een paar centen maar dan heb je ook wat en daar werk ik wel elke week 40+ uren hard voor.