Eindelijk na dagen een paar uurtjes in de tuin gewerkt te hebben waren we redelijk tevreden over de tuin. Helemaal onkruidvrij krijg je het toch niet en zodra er weer een regenbuitje valt en de dag erna weer een zonnetje schijnt komt er allemaal weer nieuw spul boven.

Zo blijf je bezig, zo’n tuin is een ongoing process. Maarja dat weet je, dat is de natuur, als je dat niet wilt moet je geen huis op het platteland nemen met een grote tuin, of je moet een tuinman in dienst nemen of je huis verkopen en lekker een appartementje kopen. Nee hoor wij hebben het er allemaal voor over, voor dit stukje pracht natuur om ons heen. Je moet maar zo denken, van tuinieren blijf je in beweging en je hoofd wordt er leeg van.

Omdat onze tuin vol met rotsen ligt blijft het een glooiend geheel en dat heeft zo zijn charme vind ik, in Nederland is alles zo plat en recht, hier beslist niet, genoeg variatie.

De oleanders staan op het punt om uit te komen om alles strakjes prachtig te laten kleuren. De zomer is begonnen in Spanje. Ondertussen zien we de zwaluwtjes af en aan vliegen om hun jonkies eten te geven en ze te leren vliegen.

Zo schattig wanneer je in het zwembad ligt kan er zomaar ineens een duikvlucht zijn van een zwaluw die wat water komt drinken, je moet nog oppassen ook voor die brutale gasten.