In Nederland wandelen we elke dag een rondje in het bos, daar kan ik nu echt heel blij van worden, je ziet de natuur veranderen met de jaargetijden. In Spanje is het natuurlijk totaal anders dan in Nederland, het landschap is glooiend en af en toe moet je zelfs behoorlijk klimmen. Er groeien andere bomen en planten en je ziet er andere dieren, altijd weer een nieuw avontuur te ontdekken.

Vandaag had mijn vriendin Ibolja die in Spanje woont voor ons een leuke wandeling uitgekozen. Ik wist van het bestaan af maar had deze wandeling nog nooit gedaan, zeer dichtbij ons huis eigenlijk. De een noemt de wandeling Lagunas de Archidona en de ander noemt het Lagunas de Salinas, het ligt een beetje tussen beide plaatsjes in. Het start punt ligt naast de snelweg de A92, maar wanneer je 100 meter gelopen hebt hoor je daar helemaal niks meer van. Totaal duurt de wandeling ongeveer 1.5 uur, als je het rustig aan doet en geniet van de mooie omgeving want meer dan 5.5 km is de wandeling niet.

Onderweg kom je ook een grote ruïne tegen, dat moet vroeger een gigantische boerderij zijn geweest.

Het gebied is prachtig, veel steeneiken, olijfbomen, amandelbomen en vele struiken en kruiden planten. Verder veel onkruid maar zo mooi die kleuren naast elkaar echt een plaatje.

Er zijn twee meren Laguna Chica en Laguna Grande deze zijn omringt door riet, er zijn vele watervogels te spotten maar ook vele andere vogels.

Daarnaast leven er in dit gebied ook nog vele reptielen, amfibieën, konijnen, hazen. Maar wij hadden een echte bonus vandaag, we hoorde geritsel zo’n 10 meter bij ons vandaan en daar zagen we ineens een wilde zwijntjes familie, de papa en mama en de 2 kleintjes renden de andere kant op. Pff gelukkig dat was even spannend.

Helaas was ik te laat voor een foto, deze is dan ook niet door mij gemaakt maar zoiets zagen wij wel. Zo gaaf en zo bijzonder, daar wordt ik nu blij van.

Nadat we gewandeld hadden reden we bij Trabuco zo door de bergen heen naar de Axerquia streek, een mooie rit van een half uurtje, we gingen lekker eten bij 1 van onze favo tentjes Los prinineos in Alfarnatejo.

Een goed verzorgd klein slapend dorpje. Toppertje hoor dit restaurant, prachtig uitzicht door de glazen pui. Puur Spaans en heerlijk eten voor slechts €9,50 voor een Menu del Dia en daar zit ook nog brood en wijn bij, je snapt niet dat dit kan.

De lokale bevolking komt hier ook graag. Paardje aan het hek en lekker een cerveza drinken aan de bar.