Een tennis maatje van Lesley is jaren geleden naar Engeland verhuisd en ondanks dat we elkaar al jaren niet gezien hebben, hebben we wel altijd contact gehouden. Nu wil het toeval dat hij graag in Andalusië een huis wil kopen. Alleen een beetje lastig op het moment want hij kan niet zo makkelijk naar Spanje toe komen vanuit Engeland. Daarom speelde Chey en ik even zijn ogen vandaag. Via makelaar Marcel van Property for sale inland Andalucia Spain – Sunset Country Properties (sunsetcp.com) had hij een leuk dorpshuis gezien in een plaatje niet ver van ons huis vandaan. Hij had al een virtuele rondleiding gehad maar vroeg ons ook even te gaan kijken wat wij er van vonden. We hebben in het schattige kleine slapende dorpje rondgelopen en het huis bekeken en een filmpje en wat foto’s gemaakt van de buitenkant en deze opgestuurd. Het zag er allemaal goed uit maar het is natuurlijk wel heel anders dan ons huis omdat wij 1.5 km van een dorp afliggen en veel grond hebben maar een dorpshuis is juist wat hij zoekt, met een mooie patio en een dakterras, perfect dus. Echt leuk, worden we een soort van verre buren (15 km).

Op de terug weg zijn we gestopt bij het vervallen huis waar de vijgenboom staat waar mijn vader en moeder al jaren vijgen plukken in september om jam van te maken. Dat huis staat echt op een ideale plek, aan de achterkant heb je uitzicht op het meer, het staat alleen niet te koop. Dat zie je vaker in Spanje, de boer heeft dan zoveel land met olijvenbomen en dat is zijn bron van inkomsten, hij hoeft het huis helemaal niet te verkopen, alleen maar gedoe vinden de boeren dat dan want dan moet je land en huis kadastraal van elkaar gaan scheiden en dat willen ze dan niet, maar je zou hier wat van kunnen maken zeg, ik zie dat al helemaal voor me.

We kwamen ook langs één van onze voormalige favoriete restaurantjes Los Pajaritos, deze is denk 2 jaar dicht geweest. Deze is nu heropend maar wel wat afgeslankt. De helft van het terras is van de ex en is niet toegankelijk meer. Gelukkig is de andere helft nog wel open en er is zelfs een stukje terras rond de olijfboom bijgetrokken. Helaas is de kaart ook gehalveerd en een aantal topgerechtjes staan er niet meer op. Maar het blijft een leuk plekje en we zaten er dan ook heerlijk te lunchen.