We zien ze altijd als we op ons Spaanse terras zitten, die leuke kleine reptieltjes. Ze worden s’avonds actief en zitten graag als het donker begint te worden bij het lampje op de muur omdat licht insecten aantrekt. Ze kunnen heel goed zien met hun bolle oogjes en hebben het dan ook snel in de gaten als er een spinnetje of vliegje of mugje voorbij komt, hap en weg is het avond hapje. Ze hebben van die leuke kleine lijkt wel zuignapteentjes waarmee ze heel goed  tegen de muur op kunnen klimmen, als het warm is zijn ze razend snel, bij koud weer worden ze trager.

gekko voet

Ik heb het over gekko’s. Ze zien er erg schattig uit vind ik en behoren dan ook tot 1 van mijn lievelingsdieren. Helaas zijn ze voor een ander lievelingsdier wat ik heb, katten, vaak een lekker snackje in Spanje. Ze kunnen hun staart los laten dus soms kunnen ze ontsnappen. Maar wees gerust de staart groeit weer aan. Als de gekko een dikstaartje heeft dan weet je dat daar een voedsel opslag in zit voor mindere tijden. Screenshot_20210413_224550

Als je lekker naar de sterren ligt te kijken bij het zwembad en je hoort ineens een zacht klikkend geluid is het een grote kans dat je een gekko hoort, ze maken meer geluid dan je denkt. Overdag zie je ze bijna niet want dan slapen ze. Maar het kan ook zijn dat ze zich goed verschuilen want ze kunnen net als een kameleon de kleuren aannemen van de omgeving. We hebben ze al in diverse kleuren bij ons huis zien rondlopen de mooiste was toch wel de gif groene die snel de weg overstak.

Thuis heb ik wat versiersels van verschillende soorten gekko’s aan de want hangen, zodat ik ze ook al ben ik niet in Spanje toch om me heen heb, maar de mooiste heb ik om mijn nek hangen gekregen van mijn man toen we 25 jaar getrouwd waren.

btf

Hagedissen vind ik ook leuk en die zie je ook veel rondom ons huis. Ze hebben een langere staart maar kunnen niet zo tegen de muur opklimmen zoals gekko’s dat wel kunnen, ze hebben dan ook andere teentjes. Screenshot_20210413_224248

Ondanks dat ze ook leuk zijn blijf ik toch een grote fan van de gekko. gekko mooi