Alweer 9 jaar geleden op mijn verjaardag, 29 maart, tekende we de akte van ons Spaanse huis.

Regelmatig denken we nog aan dat moment terug. Wat was dat spannend, ineens waren we groot grondbezitters in een ander land. Zoals je op de luchtfoto van google kan zien, hebben we een aardig stukje grond, maarliefst 22000 m2.

Daarop staat een dubbel woonhuis (oranje cirkel), ja kastraal gezien zijn we eigenaar van 2 huizen, je ziet tevens een grote studio (licht groen omcirkeld) en nog een oud gebouwtje (geel omcirkeld). Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog een eigen zwembad, jeetje wat een luxe allemaal. Natuurlijk kostte het wel een paar centen maar dan heb je ook wat.

Toen we de sleutel van de notaris kregen om 7 uur s’avonds hadden we geen idee wat de oude eigenaar allemaal had laten staan, in Spanje koop je namelijk vaak een huis gemeubileerd.

We hadden wel gevraagd of het leeg opgeleverd kon worden maar daar begon de oude eigenaar niet aan. Nou prima als je dan maar niet alleen maar troep laat staan hadden we gezegd.

Toen we de sleutel pas om 8 uur s’avonds in het slot staken zaten we vol adrenaline en renden we bijna door het huis heen om in elke kamer te kijken wat hij allemaal had laten staan en wat we nog konden gebruiken.

We besloten gelijk de troep naar buiten te gooien en zo hadden we een hele berg rotzooi buiten staan na een paar uurtjes struinen. Het was wel een behoorlijke puinhoop overal en er was behoorlijk achterstallig onderhoud, dat werd goed duidelijk doordat we nu de tijd hadden als eigenaar om alles goed te bekijken.

Het huis was echt geen bouwval, maar behoorlijk aan renovatie onderhevig. De kleur rood was goed vertegenwoordigd in het hele huis en direct hadden we al allemaal plannen hoe we het wilden gaan aanpakken.

Duizenden lijstjes zijn er gemaakt en daar kwam steeds meer bij en deze veranderde ook elke keer van volgorde, maar gelukkig hebben we inmiddels al een hoop kunnen afstrepen. Nu na 9 jaar hebben we nog steeds lijstjes, een eigen huis is nooit klaar. Er valt altijd wat aan onderhoud te doen en te verbeteren.

Wij zijn nog steeds ontzettend blij met ons stulpje. Maar er zijn ook echt wel momenten waarop we denken waar zijn we aan begonnen.

We gaan ons tiende jaar in en volgend jaar vieren we een feestje! We gaan ervanuit dat het dan weer mag.