Het duurt wel lang hé allemaal vind je ook niet? Ons verlangen naar leuke bezigheden wordt op de proef gesteld. De inentingen zijn begonnen dus spoedig zullen we meer kunnen doen. We zitten allemaal in het zelfde schuitje betreft onze beperkingen. Maar voor veel mensen hangt er veel meer vanaf dan niet een avondje uiteten kunnen of even niet op vakantie kunnen. Daarom klaag ik beslist niet. Maar dromen naar betere tijden mag natuurlijk wel.

Via mijn werk heb ik een mooi bureau en een bureaustoel mogen bestellen en de bijkeuken heb ik tot mijn thuiskantoor bestempeld. Allemaal prima te doen.

Ik heb er geen moeite mee om thuis te werken en stiekem hoop ik dat ik nooit meer 5 dagen naar kantoor moet, het liefst wil ik minstens 3 dagen in de toekomst thuis blijven werken.

Het gene waar ik op het moment wel het meeste last van heb is dat elke dag het zelfde lijkt. Daarom was ik heel blij dat ik via mijn werk een virtuele kookles kreeg van een Indiase collega. Super leuk om te doen. De spinazie curry met Paratha smaakte heerlijk.

In Spanje ben ik al een half jaar niet geweest en toen ik de foto’s kreeg van onze huismeester dacht ik wel, jeetje wat gaat dat hard die aftakeling van onze mooie spulletjes. De tuin staat vol met onkruid ondanks het worteldoek en de verf bladert al af her en der. Dat wordt een behoorlijk klusjes als we weer heen mogen.

Ondertussen laat ik de huismeester andere klusjes doen. In de huiskamer van ons ruim 100 jaar oude huis moesten een paar plafond balken vervangen worden, dat kan mooi gedaan worden voordat we heen gaan, zitten wij tenminste niet in de troep. We wisten al dat deze slecht waren, maar toen ze uit het plafond gebikt werden bleken ze er nog slechter aan toe te zijn dan we dachten. Er waren er maar 4 slecht en die werden vervangen maar wat was het een klus voor de werkmannen. Natuurlijk moesten eerst alle meubels uit de kamer gehaald worden en in de studio geplaatst worden en daarna moesten de balken verwijderd worden en de nieuwe weer vakkundig terug geplaatst worden. Daarna moest alles aangesmeerd en geverfd worden, toen werd alles weer schoongemaakt en daarna konden de meubels pas weer terug. Kassa 1550 euro armer en dan ligt het uurloon in Spanje een stuk lager dan in Nederland. Ja niemand zal je ooit vertellen dat een tweede huis hebben goedkoop is.