Wanneer er wordt gevraagd wat zijn nu de hoogtepuntjes van je leven dan zullen vele hun kinderen in hun lijstjes hebben staan tevens hun trouwdag en waarschijnlijk een mooie reis die ze gemaakt hebben.

Nou vorig jaar precies om deze tijd vierden wij met onze kinderen onze trouwdag in Srilanka. We wisten toen wel al van het bestaan van het virus af maar we hadden daardoor geen reisproblemen. Nooit hadden we kunnen denken dat het later allemaal zo zou gaan lopen en het ook invloed op Nederland zou gaan hebben.

Die reis hebben we toch nog maar mooi gemaakt en het was een pareltje, eentje die we nooit meer zullen vergeten. Blijer kun je ouders niet maken om iets moois te beleven met je eigen bloedjes om je heen.

Vandaag 25 januari 2021 zijn we inmiddels 32 jaar getrouwd, we hadden het graag saampjes in Spanje gevierd wat we vrijwel elk jaar hebben gedaan vanaf het moment dat we ons Spaanse huis kochten.

Januari is een heerlijke tijd om naar Spanje te gaan, heel anders dan in de zomer maar minstens zo fijn. Overdag is het vaak erg aangenaam en kun je regelmatig lekker buiten lunchen maar s’avonds is het wel koud, maar dan zitten we in onze gezellige huiskamer voor het openhaardje en als het heel koud is ook nog de palletkachel erbij aan.

Onze 50 olijfbomen zitten in januari vol met olijven en het is dan de tijd om ze te oogsten.

Helaas zijn we er zelf altijd te kort om die klus op ons te nemen, maar het lijkt me enig dit een keertje te doen met een groepje vrienden.

Mijn doel is om over een jaartje 5 te gaan stoppen met mijn baan in Nederland en veel vaker naar Spanje gaan, wat een heerlijk idee!.

Elk jaargetijde heeft zijn charme in Spanje en in tegenstelling tot wat veel mensen altijd denken, het is echt niet altijd mooi weer in Spanje. Aan de kust is het weer wel beter maar midden in de natuur wat hoger in het binnenland kan het behoorlijk verschillen, maar daarom houd ik zo van ons gebied, het is zo divers. Ik zit liever in de natuur wat kouder dan allemaal huizen om je heen, hutje mutje aan de drukke kust.

Maar dit jaar zullen we onze trouwdag dus in Nederland vieren, met onze zichtbare ouder wordende kopjes met lange haren en de corona kilo’s op ons lijf.

Ik heb allemaal lekkere gezonde curry’s gemaakt zodat we met weemoed terug denken aan vorig jaar en met een lekker Spaans wijntje erbij om ons Spanje gevoel ook te koesteren.