Vol goede moed zijn we aan 2021 begonnen. Vele sloten 2020 somber af en hebben de verwachting dat 2021 een stuk beter gaat worden. Maar we weten het niet, de inentingen zijn wel begonnen maar voordat wij zelf aan de beurt zijn duurt wel tot het laatste kwartaal van het jaar denk ik. Ondertussen hebben we te maken met een nieuwe Britse gemuteerde variant van het coronavirus die zich makkelijker lijkt te verspreiden maar ook hoor je dat er in Zuid Afrika een nieuwe variant is opgedoken, klinkt allemaal niet heel positief. Ik ben bang dat het nog wel even duurt voordat het virus onder controle is en het normale leven weer op gang komt.

Inmiddels gaat het in de politiek ook niet echt goed, in Nederland is het kabinet gevallen en in Amerika is het Capitool bestormd begin januari omdat er relschoppers zijn die het niet eens zijn met de uitslag van de verkiezingen.

Persoonlijk hebben we ook al wat voor onze kiezen gehad de eerste daagjes van het jaar. Er stroomde water door het plafond heen, zo de eetkamer in, er zat een lekkage in de badkamer bij de wastafelkraan achter de tegels. Ook ging onze auto ineens raar doen, hij ging trillen en er begonnen plots allemaal lampjes te branden. Helaas moest hij opgehaald worden door een takelwagen en waren we heel wat centjes kwijt om dit allemaal te laten repareren.

De postcodekanjer is ook niet gevallen op onze postcode dus helaas moeten deze tegenvallers van ons spaargeld betaald worden en zullen we deze centjes niet kunnen investeren in Spanje.

Want wederom zijn mijn dromen groot voor aankomend jaar in Spanje. Natuurlijk ben ik ook realistisch en weet ook wel dat niet alles altijd loopt zoals je wilt. Op mijn to do en wensen lijstje schrijf ik elke keer veel meer dan er eigenlijk gerealiseerd kan worden per jaar en elke keer denk ik dat het best wel haalbaar is, maar soms krijgen we maar de helft of zelfs minder af, vanwege de tijd of het budget. Maar eigenlijk maakt dat helemaal niet uit als je jezelf maar niet te veel druk oplegt, gewoon stap voor stap alles behandelen. Uiteindelijk wordt het elke keer wel weer ietsje mooier.

Het dromen geeft me ook veel levensplezier en een mooi doel. Ik kan het iedereen aanraden: droom groot, maar overhaast niks.

Mijn dromen wensen lijstje voor komend jaar zal ik binnenkort met jullie delen en dan kijken we aan het einde van het jaar wat we er dit jaar van afgevinkt hebben.