Het jaar 2020 gaat de boeken in als een corona jaar. Maar ondanks die virus ellende hebben wij persoonlijk best een prima jaar achter de rug met vele mooie momenten. In januari hadden we met onze kinderen een geweldige vakantie beleefd in Dubai en Srilanka. Deze vakantie was nog een verlaat feestje ter ere van ons 30 jarig huwelijk en tijdens die vakantie vierden we zelfs onze 31 ste trouwdag.

Op 3 september 2020 was er een heugelijke gebeurtenis, want dat was de trouwdag van onze zoon, voor ons als ouders was dat een geweldige ervaring. Het is een prachtig cadeau om je kind zo te zien stralen samen met zijn kersverse bruid.

Ondanks de lockdowns en het beperkte reizen is het ons toch gelukt om tussen de bedrijven door nog 2x naar Spanje toe te vliegen en hebben we heel fijn kunnen genieten van ons tweede huis. Helaas hebben vele mensen hun vakantie in duigen zien vallen, dus wij hebben niks te klagen.

Het thuis werken bevalt mij goed en tussen de middag wandel ik elke dag nog steeds in het bos met 1 of 2 van mijn kinderen.

Beide kinderen zijn dit jaar van baan veranderd en hebben een mooie stap in hun carrière kunnen zetten.

Maar dit jaar hebben we ook verdrietige dingen mee gemaakt, we zijn onze twee lieve katjes verloren. Silver en Flower. Gelukkig zijn we het hele jaar gezond gebleven, zelfs geen 1 dag ziek geweest. Slechts 2 van onze vrienden hebben corona gekregen en gelukkig waren de klachten niet al te heftig.

Maar dit jaar heeft me wel flink aan het denken gezet, er is veel ellende in de wereld, vele mensen hebben het zwaar. Wat doe ik nu eigenlijk echt voor een ander denk ik vaak. Mijn eigen gezin komt niks tekort maar genoeg mensen kunnen hulp gebruiken. Daarom heb ik besloten me op te gegeven bij het Oranje fonds.

Het Oranje Fonds maakt zich sterk voor een land met meer contact en betrokkenheid. Zodat iedereen mee kan doen en niemand zich buitengesloten voelt. Dat doen ze met geld, aandacht en advies. Als we er allemaal voor elkaar zijn staat niemand er alleen voor is hun motto.

Toen ik me opgegeven had werd ik gebeld door Stichting Welzijn en ben ik in gesprek gegaan om te kijken wat en hoe ik iets voor een ander zou kunnen betekenen. Er lopen heel veel verschillende projecten waar een hulp vraag is. Ik heb besloten te kiezen voor iets wat ook bij mij past, je gaat namelijk een commitment aan voor minimaal een jaar en ik wil dat ook volhouden naast mijn 40 urige werkweek.

Ik heb gekozen voor het voorlees project en ga nu elke week één of meer keer naar een gezin toe. Ik help een klein jongetje van 4, hij heeft moeite met de Nederlandse taal, hij woont nu 2 jaar in Nederland en zijn moeder komt uit een ander land. Verhaaltjes voorlezen, spelletjes spelen, buiten wandelen, alles om hem spelenderwijs beter Nederlands te leren. Echt super leuk om te doen en zeker heel belangrijk nu de scholen dicht zijn. Ik raad jullie allemaal aan je ook op te geven als vrijwilliger, er is zoveel te doen voor anderen, het kost maar een paar uurtjes per week en je maakt een ander echt blij en je krijgt er zelf ook een enorme voldoening van.