Floortje blijft hier en wij genieten van haar programma. Wat een leuke bijzondere mensen heb je toch, ook dichtbij huis. Ik vind het inspirerend om te zien hoe mensen hun leven vol met uitdagingen invullen. Ook al zijn we gek op Spanje en gaan we graag weekendjes weg naar andere landen in Europa en houden we van verre reizen, Nederland is ook prachtig en bijzonder en de mensen idem dito. We hebben het hier goed!

Ik denk dat we juist in deze tijd de mensen en de natuur in ons eigen land ook weer wat meer zijn gaan waarderen. Ik ben zeker van plan om ook in Nederland meer weekendjes in verschillende plaatsen en natuurgebieden door te gaan brengen. Nederland is eindeloos, er valt nog genoeg te zien. Ik heb het geluk dat ik een aantal vriendinnen heb die niet naast de deur wonen, dus ik kom wel eens ergens. Maar ondanks dat heb ik genoeg nog niet ontdekt.

In Spanje gaan we er vaak op uit om zo de omgeving uit te pluizen, ondanks dat we daar maar een paar weekjes per jaar zijn. Ik heb in ons Spaanse huis een aantal leuke foto boekjes liggen met allemaal mooie omgevingsfoto’s. Eigenlijk zou ik dat ook eens moeten maken van onze omgeving hier. Een leuke opdracht voor de komende maanden nu we toch niet naar het buitenland mogen.

Ik maak me wel een beetje zorgen over de staat van ons huis in Spanje nu we er al zolang niet zijn geweest. Een huis van 100 jaar oud is heel onderhoudsgevoelig, zeker daar, met overdag warm en s’avonds koud in de wintermaanden. Tevens denk ik aan de tuin, als daar maanden niks aan gedaan wordt wordt het een oerwoud. Gelukkig hebben we Paco en hij heeft alweer wat brandjes gemaakt om zo het snoeihout te verbranden.

Maar Spanje loopt niet weg, onze tijd komt wel weer. Voor nu zeg ik mensen houdt vol en kijk naar de mooie kleine dingen om ons heen, er valt gelukkig nog steeds genoeg te genieten. Fijne feestdagen!