De slaapprofessor die deze week op tv was vertelde wat we eigenlijk allemaal wel weten, ruim voor het slapen geen blauwlicht zien (zelfs 3 uur adviseerde ze), een donkere kamer, een kamer temperatuur van 16 tot 18 graden en om je goed uitgerust te voelen moet je echt 7 tot 9 uur per nacht slapen. Goed slapen heeft veel gezondheids voordelen en daarom is het zeer belangrijk. Maarja het lukt niet altijd bij iedereen even goed. Zelf moet ik eraan denken dat ik op tijd naar bed ga, omdat ik s’ochtends al om 7 uur begin met werken. Tevens ga ik het echt niet redden om 3 uur voor het slapen geen tv te kijken, ik vind dat juist erg ontspannen na een dagje werken.

In Spanje slaap ik altijd perfect, daar kijken we geen tv en daar slapen we lekker lang en daar voel ik me altijd goed uitgerust en energiek. Wat ik wel altijd doe is veel dromen zowel in mijn Spaanse bedje als mijn Nederlandse bedje.

Toen ik vanochtend wakker werd in mijn Nederlandse bedje was ik lichtelijk teleurgesteld, in mijn droom was ik in Spanje en sprak ik vloeiend Spaans. Nou vloeiend Spaans is met mijn waardeloze taalgevoel misschien wel nooit te halen, maar ik hoop ooit dat deze droom wel uit komt en geen bedrog is, zoals de meeste dromen volgens Marco mijn oude klasgenootje.

Vaak zijn mijn dromen over Spanje fijn, zeker dagdromen want daarmee maak je zelf je verhaal een stukje mooier en alles is mogelijk en niks gaat er fout.

Maar de harde waarheid is dat ik gisteren niet op mijn terugvlucht uit Spanje zat en geen weekje genieten achter de rug heb. Als ik wel had kunnen gaan had ik vast en zeker de heropende Pajaritos bezocht, deze top tent is 18 maanden dicht geweest en het goede nieuws is, het restaurant is nu weer open en wordt gerund door moeder en zoon, vader is met de noorderzon vertrokken. We hadden dan ook vast het nieuwe restaurantje in Iznajar bezocht Taska Lucia.

We hadden dan ook gezien dat onze stalen constructie op ons terras, waar de druif groeit, ingestort was en hadden we dat zelf kunnen oplossen. We hadden dan zelf ons zwembad kunnen afdekken voor de winter en nog veel meer dingen zelf kunnen doen.

Maar het is even niet anders en gelukkig kunnen we altijd op een aantal mensen terugvallen die ons helpen als nodig. Dus het komt uiteindelijk allemaal wel weer goed!