Tags

Terwijl we blij zijn voor Amerika waar gelukkig de meeste Amerikanen toch een verstandige keuze gemaakt hebben, is er in Andalusië minder fijn nieuws.

We hadden een ticket voor 8 november naar Malaga, maar vanwege de avondklok die een paar weken geleden in ging hadden we deze verzet naar een dag ticket op 9 november. Toen hoorde we ineens dat sommige gemeentes in de provincie Malaga ook op slot gingen tot 9 november, dat waren met name de gemeentes aan de bovenkant die grenzen aan Cordoba en Granada, daar waar de hele provincie op slot ging.

Maar vandaag zijn er weer nieuwe regels bekend gemaakt die ingaan vanaf 10 november. De avondklok is dan verschoven naar 22 uur tot 7 uur. Vanaf s’avonds 6 uur mogen alleen essentiële beroepen uitgeoefend worden, dus alle winkels en horeca moeten dicht. Als dat de enige regels waren hadden we wel gegaan maar vanaf 10 november mag men zich ook in heel Andalusië alleen maar binnen de eigen gemeente verplaatsen. Je mag zelfs niet naar de supermarkt in een naastgelegen dorp als deze in een andere gemeente ligt.

Theoretisch zouden we zodra we landen in Malaga wel op 9 november nog naar ons huis kunnen rijden maar we moeten dan wel tot 23 november daar blijven, of misschien wel langer als dat ook weer verlengt wordt. Misschien mag je met een ticket op zak wel eerder naar de luchthaven rijden, maar dit is allemaal te onzeker en dit voelt niet goed voor ons, alle seinen staan nu wel op rood, niet gaan, niet gaan roept het stemmetje nu, daarom helaas geen klusjes doen bij ons huis de komende weken of misschien wel maanden.

Alsof ik ook nog eens extra behoed moet worden heb ik ineens een enorme pijn in mijn schouder, genoeg redenen om niet te gaan.

Kijk als je niet op vakantie kan houdt je je geld in je zak, wij zijn ons geld gewoon kwijt zonder dat we er gebruik van kunnen maken want de vaste lasten gaan gewoon door. Dus ik baal hier wel enorm van.

Zelfs ons ticket krijgen we niet retour van Ryanair. Zij cancelen hun vlucht namelijk niet ondanks dat je niet mag reizen in Andalusië. Verplaats je ticket zonder kosten staat er overal op de site van Ryanair echter in de kleine letters staat dat dat een week voor de heen vlucht moet gebeuren. Waardeloze maatschappij. Misschien ook een signaal dat ik voortaan niet meer met hen moet boeken, zelfs een nieuw ticket boeken was nog goedkoper dan deze wijzigen want per wijziging van een retour betaal je 70 euro.

Maarja dit is allemaal te overzien voor ons, er zijn mensen die veel meer strop hebben, ik leef echt met hen mee hoor, je zal maar geen inkomen meer hebben, jeetje wat een toestand is dit weer. Sterkte allemaal in Andalusië, in Nederland en de rest van de wereld!