Door de weeks lijkt op elkaar, elke dag om 7 uur zit ik al achter de computer te werken, tussen de middag lekker wandelen in het bos en rond 5 uur stoppen met werken, dan moet er maar in het weekend wat afwisseling zijn dacht ik.

Dit keer togen mijn dochter en ik naar Friesland en mijn man bleef thuis verder opdrachten maken voor zijn master studie.

26 jaar geleden verhuisden we vanwege Lesley zijn werk voor 5 jaar naar Friesland. Wat hebben onze kids daar een heerlijke jeugd gehad. Veel buiten spelen, sporten, skeeleren, kikkers vangen en hutten in het bos maken, wat wil je nog meer als kind.

Al snel werd ik bevriend met Gerbranda die 2 zoons en een dochter heeft rondom de zelfde leeftijd als onze kinderen. Toen we weer terug naar het Westen gingen wist ik al dat ik haar het meeste zou gaan missen van ons Friesland avontuur. Gelukkig hebben we altijd contact gehouden en zien we elkaar nog regelmatig. Heerlijk vind ik het om een weekendje naar haar toe te gaan, ze is ook zo’n goede gastvrouw.Er wordt altijd speciaal voor ons Friese koek in huis gehaald, verder lekker toostjes eten, wijntje drinken, kletsen en veel praten over huis metamorfoses, dat is van ons beide een passie. Mijn vriendin heeft maar liefst 2 vakantiehuisjes, 1 in de bossen en 1 nabij het strand. Ik natuurlijk in Spanje, dus er is altijd wel wat op te knappen, te verbouwen en te decoreren. Stapels VT wonen tijdschriften liggen er altijd al klaar voor me. Heerlijk allemaal nieuwe ideeën!

Onze dochters zijn ook goede vriendinnen, dus de meiden hebben ook lekker zitten kletsen. We lopen dan altijd een rondje in ons oude dorpje en kijken wat er veranderd is, ook kijken we even bij ons oude huis. Leuk om te zien hoe de bomen gegroeid zijn.

Hoe leuk ik het ook vind om bij mijn vriendin op visite te zijn en hoe mooi haar plekje ook is aan de rand van het dorp, ik wil er nooit meer wonen. Ik ben helemaal blij met de plek waar we nu wonen.

Als afsluiting van ons plezieruitje hebben we lekker gegourmet, vanwege de 31ste verjaardag van mijn vriendin haar zoon die ook even op bezoek kwam, 3 gasten mocht nog net.