Wanneer je over een klok praat in oktober denk je aan de klok die een uurtje achteruit is gegaan. Dit jaar echter heeft het nog een andere betekenis want er zijn landen die een avondklok hebben ingesteld vanwege het corona virus.

In Spanje mag je tussen 23 uur en 6 uur niet meer de straat op. Wij hebben nog een ticket staan om naar Spanje te gaan om de buiten meubels op te ruimen en het zwembad af te dekken voor de winter en het tuinafval te verbranden en het nodige snoeiwerk te gaan doen. Ons ticket heeft een aankomsttijd in Malaga van 22.30, na de landing moeten we de auto nog ophalen en daarna naar ons huis rijden. Met de waarschijnlijk strenge controles op de weg durven we het niet aan om zo laat te gaan rijden, ook al heb je een bewijs dat je net pas bent aangekomen, je bent afhankelijk van de dienst doende agent. Daarom hebben we voor de zekerheid ons ticket maar een dagje verplaatst naar een overdag ticket want we hebben geen zin in discussies of een boete. Nu maar hopen dat we de komende weken geen reisverbod opgelegd krijgen vanuit Nederland zodat we in November gewoon heen kunnen gaan om te klussen.