Tags

Wat geef je je dochter nu in deze tijd voor haar verjaardag als ze geen cadeautjes wil maar een belevenis. Dat ze geen prul cadeautjes wil zegt ze al jaren en normaal is dat nooit echt een probleem want dan gaan we saampjes een weekendje weg naar het buitenland. Naar nu in deze tijd is dat geen optie. Gelukkig is er in ons eigen land ook nog genoeg te ontdekken maar toen ineens het bericht kwam dat de horeca gesloten werd zat ik echt te denken wat ik nu moest gaan verzinnen.

De oplossing is om dan een overnachtingsplek te kiezen waar ze ook restaurant hebben want dat mag namelijk wel nog steeds. Ik wilde wel iets aparts een mooie B&B bijvoorbeeld, maar waar ik ook zocht of het was al vol of het was minimaal 2 nachten of er werd geen maaltijd geserveerd. Mijn collega kwam met een goede tip, waarom ga je niet in een van der Valk hotel, daar heb je er ook een aantal hele mooie van, bv een kasteelovernachting.

Ik keek op hun site en Bingo er was nog net 1 kamer vrij in het mooie kasteel Hotel Terworm. Ik koos voor een arrangement, dan krijg je bij de overnachting ook een uitgebreid ontbijt en een 3 gangen menu. Yes, dat is een leuk cadeau voor mijn prinsesje. Het kost wel wat maar dan heb je ook wel wat.

Het kasteel ligt in Zuid Limburg, 2.5 uur vanaf ons huis. Onderweg stopte we bij Thorn. Een allerliefst wit historisch stadje waar ongeveer 2500 inwoners wonen. Prachtige monumentale huisjes in straatjes van maaskeitjes. Voor mij als liefhebber van witte huizen (ik heb er 2 van namelijk) was dit een super plekje. Heerlijk om doorheen te wandelen, het was er super rustig dus we konden alles op ons gemak bekijken.

We kochten bij de bakker en slager wat eten voor de lunch en reden toen door naar Heerlen. We keken onze ogen uit bij ons Kasteel hotel, wat een schitterende plek.

Alles klopte van buiten en binnen, wat een adembenemend mooi plekje. We besloten om voor het eten een wandeling te maken van 6.5 km.

We genoten van de mooie herfst kleuren van de bomen, de kleuren leken hier wel nog mooier dan bij ons thuis.

We trokken na de wandeling mooie kleren aan en gingen op chique dineren in het hotel. De amuse veraste ons, een romige gevogelte mouse met een heerlijke warme kersen mousse, toen een mooi opgemaakt bordje met verschillende soorten vis  Als hoofdgerecht wild en toe stoofpeertjes ijs, echt haut cuisine hoor, super smaakvol bereid allemaal. Na 8 uur werd er vanwege de nieuwe regels geen alcohol meer geschonken maar een lekker kopje thee in de kelder van het hotel was ook helemaal prima.

De volgende dag hadden we een poepie chique ontbijtje, je kon zelfs flensjes, zalm en oeufs benedicte kiezen en nog veel meer lekkers, niks ontbrak. Nadat we ons buikje vol hadden gegeten en een lekker sapje gedronken hadden, nee geen 2 glazen champagne net zoals de heer en dame naast ons, gingen we naar het 3 landen punt in Vaals en hebben we even in zowel Duitsland als in België gewandeld.

Daarna gingen we naar Sittard waar geen kip in het stadje te vinden was, als de horeca dicht is mis je toch een hoop gezelligheid. Het regende ook nog eens en de winkels waren haast voor niks open want kopers waren er niet.

Nadat we een rondje hadden gelopen reden we naar Nederweert waar we bij een winkeltje onderweg een vlaai kochten en asperge soep om mee naar huis toe te nemen voor ons avondmaal. De kruisbessen vlaai ging mee naar een vriendin van mijn dochter die daar vlakbij woonde en we even op de thee gingen en haar nieuw huisje gingen bekijken.

Toen moesten we nog 2 uur naar huis rijden en om 5 uur waren we weer thuis. Het was maar 1 nachtje maar het voelde echt als een mini vakantie, we hebben een zalig weekend gehad het was een prachtige verjaardags belevenis voor onze dochter.