Nu we weer thuis zijn moeten we het doen met onze herinneringen aan ons mooie plekje en onze fantasie blijven gebruiken over hoe we de volgende keer weer nieuwe verbeteringen kunnen doorvoeren.Fantaseren vind ik echt super leuk, ik bekijk leuke plaatjes, zet dat in een mapje wat ik moodboard genoemd heb en bedenk dan hoe dat in te passen is bij de studio naast het huis of bij de plek waar we de oude schuurtjes gesloopt hebben.

Alles kan natuurlijk gekocht worden en verbouwd worden als je er maar heel veel geld tegenaan gooit. Wij vinden het echter een uitdaging om alles heel mooi te maken maar de kosten low te houden. De dingen die we nu willen gaan aanpakken zullen helaas niet goedkoop zijn vrees ik. Soms zijn er dilemma’s, wat doen we eerst de studio verbouwen  of een buitenterras maken?

Ik denk dat qua kosten het buitenterras het eerst aan de beurt komt. Want bij de studio moet namelijk eerst het dak aangepakt worden en dat is heel prijzig. Daarom kosten technisch gezien zullen we waarschijnlijk beginnen met een betonnen vloertje rondom de authentieke oven. De volgende stap is dan om de stenen wat op te metselen zodat de muur op 1 hoogte is om er zo beter een dak op te kunnen maken. Dit onderstaande plaatje inspireert mij, als ik zoiets kan realiseren ben ik heel blij.

Bij Pura Vida heb ik gezien dat een glazenpui voor je buitenterras heel mooi en nuttig  is want dan kun je er langer gebruik van maken. Maar laten we beginnen bij het begin en daarvanuit weer verder bouwen. Ik kan niet wachten om weer naar ons huis te gaan en het startschot te geven. Maar nu eerst maar even gaan sparen, dus niet teveel gaan shoppen in Nederland. Een Spaans huis hebben lijkt wel een bodemloze put!