Een huis op het platteland van Spanje is echt heel anders dan een huis hebben aan de kust.

Op het platteland zit je midden in de natuur en de buren wonen allemaal wat verder weg. De dorpjes zijn puur en er zijn weinig toeristen. Ga je naar een restaurantje vind je eerlijke prijzen, maar wil je lekker gaan shoppen moet je het doen met de buurtwinkeltjes.

Aan de kust vind je veel urbanisaties of wijkjes met woningen die dicht op elkaar staan, er komen veel toeristen in de dorpjes en het is allemaal iets duurder in de winkels en restaurants. Er gebeurd meer en je vindt er ook veel Nederlandse clubjes, de een is er voor de gezelligheid en de ander is informatief. Aan de kust vindt je ook meer medische zorg waar je in je eigentaal te woord gestaan kan worden.

Ieder moet natuurlijk gaan wonen waar hij/zij zich het prettigst voelt. Wij vinden het fijn om een huis te hebben in een rustige omgeving maar het is wel lekker om de stad binnen een uur te kunnen bereiken, de drukte kun je opzoeken zeg ik altijd en de rust heb je.

Het is altijd leuk om mensen te ontmoeten die net als wij zo verkocht zijn aan deze streek, ook heb ik respect voor de mensen die hier niet vandaan komen en toch hier hun bedrijfje gevestigd hebben. Je moet veel zelf uitzoeken vaak zonder veel hulp omdat hier nou eenmaal niet zoveel buitenlanders wonen.

Ik ben dan ook heel blij dat we deze vakantie 4 leuke mensen uit deze omgeving ontmoet hebben waar het goed mee klikt. Bernadette en Patriek van La Haza en Biggi en Lasse van Pura Vida. Toevallig kwamen ze tegelijk even bij ons langs om ons plekje te zien en een borrel te drinken. Het was een super gezellige middag, hopelijk volgen er nog meer in de toekomst.