Ik ben helemaal in mijn element als ik in mijn tuintje kan werken. Nou hebben we een behoorlijk stukje grond, 22000 m2 en dat kan natuurlijk niet allemaal onderhouden worden. Ik richt me tot het gedeelte wat in het zicht is, we zijn er immers maar ongeveer 5x per jaar. Maar onze grond is ook nog eens behoorlijk lastig om goed te onderhouden dat komt omdat we onderaan de berg Pedroso zitten en deze berg is vol met rotsen. Grote stenen maar ook vele kleine steentjes zitten er in de grond. Behalve onkruid uit de grond trekken en het snoeien van de oleanders ben ik ook gaan harken, ik probeer zo de meeste kleine steentjes uit de grond te krijgen, maar eigenlijk is dat niet te doen, een gladde grond krijg je niet, behalve als je er nieuwe aarde op gaat gooien. Maar ik wil de grond zoveel mogelijk in zijn natuurlijke habitat houden. De grote keien gebruiken we voor de rand. Ik vind het heerlijk om lekker vroeg in de morgen te starten in de tuin, het is dan nog wat frisser en als je om je heen kijkt wordt je echt heel blij.

Jaren geleden hebben de eerdere bewoners veel profijt gehad van al die rotsen in de tuin, ze hebben de vele stenen in een kalkoven verhit om zo de kalk van de stenen af te halen, deze kalk werd vervolgens verkocht en gebruikt om de huizen wit te maken en ze tegen insecten te beschermen. Je ziet nog steeds 2 prachtige authentieke kalkovens op ons land staan. De vroegere naam van dit huis was dan ook La Calera wat kalkoven betekend.

Ik heb nu ook alle stekjes in de grond gezet die ik gehad heb. Ik heb ook van Paco nog stekjes gehad van mooie vetplantjes met bloemetjes erin. Maar het zal lastig worden om deze aan te laten slaan want we zijn hier nog maar een week om water te geven en daarna moeten we de natuur op zijn beloop laten gaan.

Wat wel een zeer goed gelukte stek is geweest is de yucca die door Rinus en Catrien als klein baby stekje 5 jaar geleden neer gezet is en zie nu hoe prachtig hij is geworden.

Voor het eerst zitten er maar liefst 4 bloemen stengels in en wij hadden het genoegen deze uit te zien komen deze vakantie.