Via de facebookgroep in Lake Iznajar English Speakers zie je vaak leuke tips staan om te doen in de omgeving. Nu las ik een aanbeveling die me zeer verraste, er stond namelijk op dat ze zo lekker gegeten hadden bij B&B La Haza. Ik kende deze wel van naam en meende dat het gerund werd door een Belgisch stel, maar ik wist niet waar het lag en ik wist zeker niet dat je daar als niet gast ook een tafeltje kan boeken.

Dus ik dacht wat leuk, ik ga gelijk mailen met de vraag of we er ook kunnen eten. Miquel van Hacienda Mendoza doet dat ook voor niet gasten hadden we in juni ontdekt maar hij heeft zijn restaurant alweer moeten sluiten vanwege het wegblijven van de toeristen, hij doet nu alleen ontbijt voor zijn (weinige) gasten. Echt super sneu en jammer voor ons adresje, daarom waren wij heel blij dat we er nu weer een nieuwe ontdekking bij hadden.

Uiteindelijk bleek Cortijo La Haza eigenlijk heel dichtbij ons te liggen maar 10 km. Vanuit ons rij je richting Iznajar en dik voor het dorpje moet je links af de bergen in, een smal geasfalteerd weggetje, maar prima te doen, maar alleen de laatste bocht omhoog (een heel klein stukje) is een beetje eng, maar als je dan boven bent vind je een geweldige plek. Wanneer je de poort doorgaat kom je in een oase van rust, een super mooie romantische plek met veel groen om je heen en allemaal leuke hoekjes en plekjes waar je kan zitten en last but not least een spectaculaire infinity pool.

We werden hartelijk verwelkomd door de Nederlandse eigenaresse Bernadette, Nederlands, dat wisten we niet, een leuke spontane vrouw, haar man Patriek is Belgisch en is de kok. Het bleek dat ze 7 dagen per week koken voor gasten van de B&B en sommige niet gasten. Ze runnen al 14 jaar deze B&B en dat kun je zien, het ziet er allemaal tip top uit. Het is veel groter dan je vanaf de buitenkant ziet, ze hebben maar liefst 7 gastenkamers. Het is een werkelijk een verborgen pareltje. Patriek is een super kok, je vindt hier de echte Belgische bourgondische keuken met een vleugje Spaans Wat hebben we gesmuld op het gezellige knusse binnenpleintje, vooraf hadden we een tuinbonensoepje, toen de varkenshaas medaillons met Pedro Ximenez saus. Als toetje een chocolade mint toetje. We kregen de instructie om het lepeltje helemaal tot de bodem aan toe er in te steken en dan lepelend naar boven toe te halen zodat we alle lagen tegelijk in ons mond hadden, wat een smaak explosie. Lesley zei dat hij nog nooit zo’n lekker toetje in Spanje had gegeten. We hebben gelijk voor volgende week weer een tafeltje geboekt zo goed was het bevallen.