Het fijne van een eigen vakantiehuis hebben is dat je direct gewent bent, het voelt zo vertrouwd. We hebben 6 slaapkamers maar eigenlijk hebben we nog nooit in een andere kamer geslapen. Elke keer neem ik het me weer voor, maar nu doken we toch weer het zelfde bedje in. Ondanks dat alles zo vertrouwd is proberen we toch elke keer wat nieuws te ontdekken in de omgeving, voor nieuwe restaurantjes zijn we altijd in.

We hadden gehoord dat Bar Verde in Iznajar een nieuwe eigenaar had en dat wilden we natuurlijk uitproberen.

Samen met Rob en Ibolja gingen we maandagavond eten bij de nieuwe bar Nelson’s. Het kleine zaakje in het dorpje op de berg is alleen vrijdag t/m maandag open. Ze richten zich niet echt op de Spanjaarden zie ik aan de kaart maar vooral op de Britten. Britten zijn dol op Spanje, zeker 295000 mensen staan er in het Spaanse  bevolkingsregister ingeschreven, hoeveel daarvan in Andalusië wonen weet ik niet maar ze zijn goed vertegenwoordigd kan ik zeggen. Op het platteland in het hart van Andalusië, ons gebied, hoor je ook regelmatig een Engelstalige. Er zijn ook wel wat Belgen, Nederlanders en Scandinaviërs maar de Britten zijn het best vertegenwoordigd van de buitenlanders. Je hebt zelfs een FB groep in Iznajar voor Engelstalige waar 1000 mensen lid van zijn. Maar goed we wilden deze nieuwe zaak graag uitproberen en kijken of het wat is om onze gasten naar toe door te verwijzen. De vorige zaak trok me niet zo aan doordat ik hoorde toentertijd dat ze zich op Engelse richten maar na een enthousiast bezoek van een paar van onze gasten gingen we er toch ook maar een keer naar toe en wij werden toen ook verrast door de lekkere kaart. Een beetje te omschrijven als een wereld keuken, met natuurlijk de Engelse Pie erop maar ook een lekkere Curry en een aantal lekkere toetjes.

De nieuwe eigenaren hebben ook een wereld kaart, met zelfs een paar Nederlandse toetjes erop zoals appeltaart, boterkoek en poffertjes. Het bleek namelijk dat de eigenaren een Engels/Nederlands koppel zijn. Wat mij betreft mag de kaart nog wel wat aangepast worden voor een breder publiek. Ook aan de presentatie van de borden kan nog gewerkt worden, een beetje meer kleur en een mooiere opmaak. Maarja ze zijn immers net begonnen en nog een beetje onwennig. Het zijn nog geen echte horecatijgers kan je merken maar mensen die gewoon een leuke zaak willen opbouwen. Ik moet zeggen er moet nog wel het 1 en ander verbeterd worden voordat ik mijn gasten hier naar toe stuur. Maar we geven ze het voordeel van de twijfel en zullen het later nog eens een keertje proberen want juist in deze tijd is het niet makkelijk een nieuwe zaak te starten en eigenlijk ook best wel heel gedurfd.

Het was voor ons in ieder geval even een gezellig avondje lekker bijkletsen met onze vrienden en ik heb mooie stekjes gehad van ze, dus die kan ik morgen in de tuin gaan zetten.