Als trotse ouders zaten we nog steeds in de roes van het bruiloftsfeest van onze zoon en schoondochter, we raakten er maar niet over uit gepraat. Het was werkelijk geweldig.

We hadden nog uitgestelde tickets naar Spanje, de reis die in maart niet doorging hadden we naar september verzet om daar lekker in alle rust na te genieten van alle emoties van het feest want reken maar dat zoiets moois ook voor ons bijzonder spannend was.

We hadden niet verwacht dat Spanje weer op oranje zou gaan een paar weken geleden daarom waren we aan het twijfelen om wel of niet naar Spanje te gaan net na de bruiloft. We maakte een risico analyse. Hoe druk zal het zijn op het vliegveld, hoeveel stoelen zullen er bezet zijn in het vliegtuig, hoeveel mensen zullen er bij het autoverhuurbedrijf zijn? Hoe druk is het in de supermarkt en als we uiteten gaan kunnen we dan goed afstand houden?

Nou, op de luchthaven waar we met ons mondkapje liepen heb ik het nog nooit zo leeg gezien, het vliegtuig zat maar 1/3 vol. Bij het autoverhuurbedrijf waren we de enige gasten. De Mercadona supermarkt is heel groot en daar is het bij lange na niet zo druk als bij onze supermarkt in Nederland. Het weer is nog zalig dus als je uiteten gaat zit je buiten. We waren blij dat we toch de stap hebben genomen om te gaan. Ik voelde me veiliger in Spanje dan in Nederland. Bij ons huis hebben we helemaal geen risico daar hebben we geen mens in het zicht, alleen maar prachtige koeien, geiten en paarden. Dat uitzicht is echt genieten kan ik je vertellen.

Ons huis lag er nog goed bij, ondanks de schade die een paar gasten hadden aangericht maar natuurlijk als je daar bent zie je nog genoeg klusjes te doen van tuinwerkzaamheden tot verfklusjes. Maar eerst relaxen met een hapje van een plankje met ons eigen logo (gehad van mijn broer) met daarbij een koele Gin Tonic, want de Spaanse temperaturen raken makkelijk de dertig graden. Het zal verder wederom geen stil zit vakantie gaan worden maar dat vind ik helemaal niet erg, ik ben niet zo’n zwembad poes, laat mij maar maar lekker bezig zijn.