Dit jaar alleen maar Spaanse gasten, de Noord Europezen toeristen vinden het of te onzeker om te komen of hun vlucht gaat niet. Helaas wilden de Engelse gasten heel graag komen maar dat kon niet vanwege het reisadvies. Dit jaar gaat de boeken in als een verloren jaar.

Die paar gasten die dit jaar komen zijn helaas niet genoeg om de vaste kosten te dekken die we jaarlijks hebben, eigenlijk alleen om de vaste lasten te dekken verhuren we ons huis. Want eerlijk gezegd wordt je niet altijd vrolijk van verhuren.

Onze sleutelbeheerder had ons al gewaarschuwd, Spaanse gasten zijn anders zei hij. Kijk de Noord Europese toeristen huren het huis een weekje en gaan de ene dag een bezoek brengen aan Malaga, dan een dagje zwembad, de andere dag gaan ze naar Granada, dan weer dagje zwembad en dan gaan ze naar Cordoba en dan dagje zwembad. In de buurt gaan ze tussen de middag en s’avonds lekker wat eten en zijn dus niet heel veel thuis. De Spanjaarden komen met hun hele familie, soms met meer dan toegestaan en nemen ook nog ongevraagd hun huisdieren mee, Ze blijven de hele week op de zelfde plek en gaan nergens heen. De BBQ en de paella steen worden volop gebruikt. Wat natuurlijk prima is maar ze ruimen na gebruik niet het houtskool op wat ernaast gevallen is en lopen dan met zwarte voetjes overal heen. Al het meubilair wordt verplaatst en niet teruggezet bij het weggaan, kortom en ze nemen het niet zo nauw met de spulletjes van iemand anders.

Ach dat zal toch wel loslopen dachten we? Nou we hebben het geweten er is inmiddels al van alles stuk gegaan. Van kapotte parasolletjes tot een kapot bankje en de vaatwasser die vernieuwd moest worden. Daarnaast de nodige borden en glazen gesneuveld. Maarja wat doe je er tegen, is het stuk gegaan omdat ze niet voorzichtig waren of is het stuk gegaan door een andere oorzaak, je weet het niet en kan het niet bewijzen.

Natuurlijk kun je niet iedereen over 1 kam scheren want er zijn gelukkig ook nette Spanjaarden, die hebben we zeker ook wel gehad. Maar onze sleutelbeheerder is blij als volgend jaar weer alles normaal is zegt hij. Nou dat hoop ik ook maar dan me name hoop ik dat er tegen dat vreselijke virus een vaccin is gevonden. Ondertussen blijf ik hoop houden dat de volgende gasten geen schade zullen maken. We krijgen wel van iedereen te horen dat ze enorm genoten hebben van hun vakantie bij Hacienda la Suerte en dat is heel fijn om te horen en daar wordt ik altijd heel erg blij van. Het is ook echt een paradijsje, wie hier niet kan genieten kan het nergens.