Op tijd op staan en om 7 uur gaan werken tot 10 uur dan ontbijten dan weer even wat werken tot 1 uur. Rond 2 uur gaan lunchen buiten de deur of een siësta houden en dan vervolgens om 17 uur tot 20 uur weer wat te gaan werken en dan om 21 uur richting een restaurant gaan om nog een klein hapje te gaan eten. Zo zien de dagen er van de Spanjaarden uit en wij volgen dat want onze dagen zien er gemiddeld ook zo uit.

Behalve dat we zelf actief zijn hebben we ook wat werk bezorgd aan onze vaste aannemer. We hadden wat snoeiklusjes, de kleine dingen kunnen we natuurlijk zelf maar zodra er een kettingzaag bij moet komen haken we toch af. De amandelboom voor het huis moest aangepakt worden maar dat niet alleen ook de dennenbomen langs het pad waren uitbundig gegroeid. Nu er een aantal zijtakken weg zijn past de auto er weer goed langs. Tevens wilden we achter het zwembad alles onkruid vrij hebben, ook moesten de olijfbomen daar nodig gesnoeid worden, net zoveel zodat het stammetje weer zichtbaar wordt.

Dit alles kostte wel wat tijd, maar je ziet het opknappen. Nu het onkruid weg is en de olijfbomen gesnoeid zijn is het tijd voor de volgende stap, op deze plek wil ik namelijk grindzand (zahorra) hebben zodat het er netjes uitziet en het tevens een lekkere ruime plek wordt om te kunnen spelen voor de kinderen die het huis bezoeken. De werkmannen hebben de komende dagen nog veel werk te doen want de zahorra wordt op 1 grote hoop gestort.

Die avond werden we meegenomen door onze dochter naar restaurant La Paloma, zij trakteerde ons omdat ze wilde vieren dat ze een nieuwe baan heeft geaccepteerd. Half augustus gaat ze de bank verlaten na 6 jaar daar gewerkt te hebben. Haar carrière zit in de lift en ze heeft zin in een nieuwe uitdaging, nee niet in Spanje maar gewoon in Amsterdam bij een mooi bedrijf. Salud!