Het is heerlijk op de Hacienda maar omdat er best veel te doen is en je daardoor de hele tijd bezig bent vonden we het tijd worden om een dagje erop uit te gaan om zo even lekker te ontspannen. We reden in een uurtje naar Benalmadena pueblo, een leuk authentiek Spaans goed verzorgd dorpje waar een stuk minder toeristen lopen dan aan de kust.

Bij het pleintje waar het bronzen beeldje staat van het meisje met de schelp hebben we geluncht.

Daarna hebben we de grootste Boeddhistische stupa van de Westerse wereld bezocht. Ze is meer dan 30 meter hoog. Binnenin is een meditatieruimte.

Een bezoek aan Castillo de Colomares (gebouwd tussen 1987 en 1994) vonden we echt de moeite waard, wat een prachtig kasteel, net een een sprookje alhoewel het geen echt kasteel is maar een monument. Het is een hommage aan Columbus en de ontdekking van Amerika.