De wespenbestrijder had zaterdag rondom het lek veel bestrijdingsmiddel gespoten en tevens her en der rondom het huis preventief gespoten. Hij had een paar nestjes gevonden en deze ook verwijderd. Maar toen we aan de grote schoonmaak begonnen zondag vonden we nog veel meer nesten op de gekste plekken, ja dat komt ervan als er maanden niemand is dan neemt de natuur het over.

Ze zaten in de stang van 2 parasollen, onder een parasolvoet en ze hadden zich door de stof heen gekauwd van de grote parasol welke in de winter buiten was blijven staan en die we met bubbeltjes plastic en een hoes afgedekt hadden omdat daar vorig jaar ook al een nest zat. Maar die kleine snuiters hadden hun plekje gewoon opgeëist. Ze zaten zelfs in een bijna lege BBQ kooltjes zak die nog onderin de BBQ stond tussen de houtblokken, waar ook nog een nest zat trouwens. We ontdekken er nog 1 onder de dakrand, onder de rejas, onder een struik en onder een steen. De wespenbestrijder werd maandag weer opgetrommeld helaas. Maar gelukkig nadat hij geweest was was het helemaal wespvrij en konden we veilig rondlopen en lekker onze verkoeling halen in het zwembad zonder bang te zijn voor de water drinkende geel zwarte rakkers. Ik ben in mijn speurtocht naar nestjes 2x gestoken en gelukkig heb ik minder heftig gereageerd dan de vorige keer maar dat kwam onder andere omdat ik gelijk een allergie pilletje genomen had en ijsblokjes op de steekplek had gelegd.

Ik ben daarna aan het schoonmaken van het zwembad terras begonnen en het vegen van het buitenterras die helemaal vol bladeren lag. Onze dochter is begonnen met het stofzuigen van het huis. Lesley is het zwembad onderhoud gaan doen en daarna is hij het buitenmeubilair uit de opslagplaats gaan halen zodat we tussen het werk door ook lekker konden gaan zitten met een koel drankje.

Tussen 1 en 5 is het niet verstandig om te gaan klussen vanwege de hitte daarom toen lekker gaan chillen op onze billen nabij het meer van Iznajar.

Om vervolgens om 5 uur weer door te gaan tot 8 uur om daarna een douche te nemen en toen was het tijd om half 10 om tapas te gaan eten bij Bar Karma. We zijn na dag 2 al echte Spanjaarden geworden.