Wat hadden we er ontzettend veel zin in die 11e juli, na 9 maanden niet in ons huis geweest te zijn en diverse keren een geannuleerde vlucht te hebben gehad mochten we nu echt vertrekken naar ons geliefde Spanje.

Zodra we op Schiphol aankwamen moesten we een mondkapje op en deze ging pas 5 uur later weer af nadat we buiten stonden in Malaga. Ja dat is best lang maar we hadden een koffer om in te checken dus we waren op tijd op Schiphol, daarna de vlucht van 2.5 uur en dan nog wachten op onze koffer. Het was best benauwd hoor om zo’n lange tijd zo’n kapje te dragen en daarom een grote opluchting dat deze eindelijk weer af mocht. Waar ik super blij mee ben is dat de offboarding nu rij voor rij gaat en de mensen echt niet eerder mochten gaan staan, dat was altijd al mijn grote ergernis, dus ieder nadeel heeft ook z’n voordeel.

We hadden een bouwvakkersbusje opgehaald bij onze vaste autoverhuur bedrijf Del Paso en toen togen we naar La Palapa beach Jazba om aan het strand te gaan ontbijten.

Heerlijk een pan con tomate, een geroost broodje met verse tomatensaus en olijfolie, even ontspannen en lekker chillen om te acclimatiseren. Het was een beetje bewolkt maar de temperaturen waren zo vroeg in de morgen al zalig.

Daarna reden we door naar de supermarkt om boodschappen in huis te halen voor de komende dagen en daar moest het mondkapje weer op. Ach we waren het gewent nu.

Daarna hebben we op het leuke pleintje in Archidona geluncht bij 8 Copa’s.

Toen we naar ons huis reden kreeg ik een gelukskriebel. Wat heerlijk om hier weer te zijn. Wat is het toch een mooie omgeving met al die olijfbomen om ons heen.

Echter toen we bij ons huis aankwamen en de auto uitstapte schrokken we want we zagen op de grond allemaal wespen rondvliegen, we zagen dat de steentjes verkleurd waren. Oh nee, het was ons direct duidelijk we hadden een waterlek. Onze eerste handeling was onmiddellijk de hoofdkraan dicht doen. Hoelang zal dit er al gezeten hebben?

Lesley maakte gelijk een gat in de grond en zag dat de waterleiding onder de grond een scheur had. We moesten gelijk iemand bellen op zaterdag om ons te komen helpen om de waterleiding te repareren.

Wel balen dit maar we zijn wel wat gewent, we laten ons niet gek maken. Het huis zag er best ok nog uit na 9 maanden leegstand. Natuurlijk was er veel stof, veel onkruid en de muurtjes moeten weer een wit verfje krijgen maar het is te overzien, dat gaat ons wel lukken in 2 weken.

Onze aankomst was misschien niet geweldig maar de afsluiter van de avond was bij onze favoriete bar Manolo, gelukkig had hij de zware tijd overleefd en het zat stampvol, oergezellig! Gelukkig aan tafel geen mondkapje op.

We zijn heel happy om weer in ons mooie huis te zijn, morgen moeten we wel aan de bak.