Eindelijk is het verlossende woord gevallen, de Spaanse grenzen gaan vervroegd weer open. Premier Sánchez maakte dat bekend op 14 juni, het goede nieuws is dat vanaf 21 juni 2020 de grenscontroles voor EU-burgers worden opgeheven en vanaf dat moment voor mensen die vanuit de EU Spanje binnen reizen de quarantaineverplichting ook komt te vervallen. Hoera!

Het is alleen een beetje jammer voor mij dat Easyjet vorige week al alle vluchten tot 1 juli geschrapt had en ik het zekere voor het onzekere wilde nemen en mijn vlucht naar half juli gelijk omgezet had. Hadden we achteraf toch mogen komen, daar baal ik best van.

Ik ben namelijk nu al aan vakantie toe, door het thuiswerken loopt privé en werk in elkaar over en ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doordat het zo ontzettend druk is werk ik vaak te lang door, daardoor wordt het me allemaal een beetje teveel en voel me gestrest.

Maarja nog een paar weekjes en dan mogen we na maanden ons Spaanse huis niet gezien te hebben eindelijk heen. We moeten natuurlijk wel onze mondkapjes mee want in openbare ruimtes waar de 1.5 meter afstand niet gehouden kan worden zijn deze verplicht en reken maar dat ze daar strenger op controleren dan hier.