Tot op heden nog steeds geen groen licht dat de Spaanse grenzen open gaan voor toeristen. De verwachting is nog steeds 1 juli. Elk moment kan het definitieve bericht komen. Wij bleven echter, wellicht tegen beter weten in, hopen dat het misschien toch eerder zou zijn. Maar inmiddels heeft Easyjet ook geen vertrouwen meer want ze hebben onze vlucht geannuleerd.

Wel konden we kosteloos omboeken dus nu gaan we een paar weekjes later en dat is ook prima, we hebben gelukkig soepele werkgevers die er mee instemde onze vakantie te verzetten.

Voor onze Engelse gasten wordt het ook nog even spannend of zij mogen komen. Het is voor ons allemaal een strop als dat niet kan, alle kosten gaan gewoon door en als kleine verhuurder krijgen we geen tegemoetkoming als je huurders annuleren. Maarja wij hebben tenminste onze baan nog om alle vasten lasten te kunnen blijven betalen. Voor vele is deze pandemie een regelrechte financiële ramp.

Mijn broer in Denemarken (met een eigen B&B) heeft ook dikke pech, hij mag (waarschijnlijk) geen Nederlandse gasten ontvangen deze zomer, de grenzen zijn alleen open voor Duitsers, Noren en IJslanders. Wat een catastrofe.

Maar er is wel 1 lichtpuntje voor Spanje want vanaf afgelopen maandag zitten ze in fase 3, dus nog meer bewegingsvrijheid. Laten we met elkaar duimen dat de grenzen sneller open gaan voor iedereen. Dat scheelt een hoop stress.