Je moet er 40 minuten vanaf ons huis door de olijfboomgaarden voor rijden, maar in het dorpje Algarinejo heb je twee geweldige restaurants zitten, dit dorpje is een Gastronomisch paradijs.

Het is echt verbazingwekkend dat in zo’n klein niet toeristisch dorpjes twee top restaurants zitten.

Te beginnen met La Huella Gastrobar. Wat een ontdekking, je krijgt hier echt waar voor je geld. Mooie opgemaakte borden en het eten is zalig van smaak. Ik wil hier snel terug komen en meer van de kaart proeven.

Dan hebben we nog een echte parel. Bij Casa Piolas moet je zijn als je een avondje uit wilt, wij kozen voor het 13 gangen menu, je zit uren aan tafel en elk gerecht is een verrassing. Of ze al een Michelin ster hebben weet ik niet maar ze verdienen het zeker. Er wordt gekookt met veel creativiteit, het zijn net kunstwerkjes en zeer geschikt voor fijnproevers.

Heel goedkoop is het niet het kost €60. Ze hebben de prijzen wat omhoog gedaan in 2017 betaalde we nog €50 maar jongens in Nederland betaal je in een goed restaurant €60 voor een 4 gangen menu. Je kunt ook voor het 8 gangen menu gaan deze kost €45. Wanneer je portemonee wat minder vol is kun je ook gewoon (in het voor gedeelte van het restaurant) van de kaart iets bestellen. Ik zeg ga dit een keer doen, het is een ervaring.