Vanaf maandag Fase 2, jippie! Fijn voor de horeca en voor de mensen die graag uiteten gaan. Hier nog meer restaurant tips. In Archidona zitten diverse echt Spaanse restaurantjes, de meeste niet echt hip voor toeristen ingericht maar je krijgt er gewoon een eerlijk bord eten voor weinig geld. Een paar springen eruit.

Restaurant Arxiduna ligt werkelijk op een prachtige plek. Je kunt er eten knus binnen in het keldertje of buiten op het prachtige plein Plaza Ochavada die in barokke stijl gebouwd is.

De bordjes worden mooi opgemaakt. Wat ik jammer vind is dat (tenminste als wij er zijn) het er wat stil is terwijl ze toch echt een goede kok hebben. Wanneer ze de voorgerechtjes wat goedkoper zouden maken en nog wat kleine andere aanpassingen zouden doen aan de kaart het hier waarschijnlijk wat drukker kan worden en dat verdient deze leuke plek wel.

Bar Central is ook een aanrader. Je zit heel gezellig binnen, het restaurant is heel mooi Spaans ingericht.

Meestal zitten we tussen de middag buiten op het terras voor het restaurant. Ondanks dat het aan de weg is zit je hier toch gezellig.

Dit doen we ook wel eens bij de buurtjes, Bar Picasso, lekker een drankje drinken na ons bezoekje aan de naastgelegen Chinees (winkel van sinkel) waar we altijd wel een paar koopjes vinden.